Поливати чи виросте і так? Чи варто організувати полив картоплі на городі

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Чи потрібно поливати картоплю
Полив картоплі на городі. Фото: Фото: Freepik

Картопля буде великою, якщо правильно її доглядати

На кожному городі, навіть найменшому клаптику землі біля дому городники садять картоплю. Проте, багато людей не знають, коли вперше її підгортати , чи потрібно поливати її взагалі, а можливо вистачить дощу.

Гарний врожай бульби буде лише при правильному догляді. А запорукою великих плодів є правильний відповідний полив, розповідають porady.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Картопля, як і інші овочі потребує поливу, тому лишати її без води не можна. Якщо не забуватимете “поїти” кущі, на вас очікуватиме значно більший врожай.

Коли поливати картоплю

Після посадки робити це не варто. Потрібно дочекатися, поки з’являться хоча б 4 листки. Найважливіше достатньо поливати бульбу у період цвітіння, адже саме тоді закладається розмір і кількість овочів.

На частоту поливу має вплив погодні умови, тип ґрунту та сорт картоплі. Якщо у вас часто дощить, полив можна замінити підгортанням. А при довготривалій спеці не поливати кущі буде помилкою. Досвідчені городники поливають картоплю раз на 10 днів, якщо не ідуть дощі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми публікували секрети картоплі, які дозволять отримати велетенський врожай. Що потрібно зробити , розповідаємо у матеріалі.