Якщо малина сохне разом із ягодами: що потрібно зробити негайно

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чому малина сохне разом з ягодами
24 канал / Чому всихають малинові куща

Чому всихають кущі малини разом

Ми розповідали, як прибрати бур’ян із бруківки. Тепер поговоримо про поширену літню проблему серед дачників. 

Всихання кущів малини разом з плодами - тривожний сигнал, який свідчить про проблеми з рослиною. Разом із ProstoWay розповідаємо, чому це стається та як зарадити проблемі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Можливі причини всихання кущів

  • Недостатній полив - особливо актуально це влітку без дощів. 

  • Всихання може бути реакцією на нестачу азоту, особливо на початку вегетативного періоду. Внесення добрив в ґрунт допоможе вирішити проблему.

  • Напад комах-шкідників або ураження грибковими захворюваннями також можуть призвести до всихання кущів малини. Личинки хруща, пошкоджуючи коріння, здатні швидко погубити навіть здорові рослини.

Як врятувати малину

Методом виключення знайдіть причину. Необхідно поливати малину рясно, особливо під час плодоношення. Добрива, що містять азот, допоможуть рослині відновитися та дати хороший урожай. Регулярно оглядайте кущі малини на наявність шкідників та ознак захворювань. Проводьте профілактичні обробки та використовуйте необхідні методи боротьби з виявленими проблемами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Своєчасне виявлення та усунення причин всихання кущів малини допоможе зберегти рослину та отримати бажаний урожай. Також ми розповідали, як позбутися комарів на ділянці.