Дайте це трояндам - і вони будуть квітнути все літо: як правильно підживити квіти

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чим підживити троянди влітку
Hochu.ua / Яке підживлення сподобається вашим трояндам

Прості поради для підживлення

Ми розповідали, як зберегти ідеальний манікюр під час городніх робіт. Тепер ділимось порадами, які допоможуть вам продовжити цвітіння троянд.

Щоб насолодитися красою та пишністю цих квітів протягом усього літа, важливо забезпечити їм правильне підживлення. Разом із Ukr.Media   ділимось кількома простими порадами, які допоможуть вам у цьому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Органічні підживлення

Троянди – справжні гурмани, які обожнюють натуральні добрива. З появою перших бутонів рекомендується підгодувати їх настоєм коров'яку, курячого посліду або бур'янів. Ці органічні добрива збагатять ґрунт поживними речовинами, стимулюючи рясне та тривале цвітіння.

Кісткове борошно

Додайте під кожен кущ троянди 2-3 столові ложки кісткового борошна. Це джерело фосфору, кальцію та інших мікроелементів, які необхідні для пишного цвітіння та міцного імунітету рослин.

Мульчування

Мульчування ґрунту навколо троянд компостом або перепрілим гноєм допоможе зберегти вологу, запобігти росту бур'янів та покращити структуру ґрунту. Це, в свою чергу, створить сприятливі умови для росту та розвитку троянд.

Додаткове підживлення перед цвітінням

Напередодні розпускання бутонів рекомендується підгодувати троянди розчином суперфосфату та сульфату калію. Ці мінеральні добрива допоможуть рослинам сформувати великі та яскраві квіти. Додатково можна використовувати гумат калію, який посилює дію добрив.

Магній для пишного цвітіння

Нестача магнію може призвести до осипання бутонів та погіршення декоративного вигляду троянд. Для запобігання цьому рекомендується підживити їх розчином сульфату магнію або використовувати калімагнезію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після завершення першої хвилі цвітіння продовжуйте підживлення троянд фосфорно-калійними добривами, але скоротіть дозу азоту. Це допоможе рослинам закласти квіткові бруньки для наступного року. Також ми розповідали, чому жовтіє листя огірків.