Супер-засіб, який всі викидають: три найкращі способи використання трави на городі

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як використати скошену траву
Ukr.media / Способи застосування трави

Не варто викидати скошену траву

Ми розповідали, як зберегти манікюр під час роботи на городі. Тепер ділимось вдалими методами застосування скошеної трави на городі.

Часто після косіння газону виникає питання: куди подіти скошену траву. Разом із ProstoWay розповідаємо про екологічні способи її використання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Створення мульчі

Це, мабуть, найпоширеніший спосіб використання скошеної трави. Просто розкладіть підсохлу траву шаром 5-7 см навколо ваших рослин на клумбах, в саду або городі. Це збереже вологу в ґрунті та подавить ріст бур'янів.

Рідке добриво

Скошена трава - це чудове джерело азоту, калію та фосфору, які необхідні для росту ваших рослин. Щоб зробити рідке добриво з трави, заповніть на 1/3 ємність (наприклад, бочку або відро) свіжою травою. Залийте траву водою доверху, накрийте кришкою і залиште настоюватися на 7-12 днів. Процідіть рідину і розведіть її водою в пропорції 1:5. Цим добривом можна поливати ваші рослини на городі, в саду або кімнатні рослини.

Компостування

Додавання скошеної трави в компостну купу допоможе вам отримати багатий органічний компост, який можна використовувати для покращення якості ґрунту. Просто додавайте траву в компостну купу разом з іншими органічними матеріалами, такими як кухонні відходи, листя та гілки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Використовуючи ці прості поради, ви зможете отримати цінні ресурси для ваших рослин. Також ми розповідали, чому жовтіє листя огірків.