Подбайте зараз, щоб потім не плакати: куди покласти картоплю, щоб не втратити весь врожай

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як правильно зберігати картоплю
УНІАН / Тонкощі правильного зберігання картоплі

Де овоч можна зберігати

Ми розповідали, що не можна робити з картоплею під час вирощування. Тепер розповідаємо, як її правильно зберігати викопаний врожай, щоб не втратити його.

Щоб картопля довго не псувалася, важливо не лише правильно її викопати, але й забезпечити їй оптимальні умови зберігання. Разом із “Зеленою садибою” розповідаємо про декілька простих правил, які допоможуть вам у цьому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Температура, освітлення, вологість

Зберігайте картоплю в темному прохолодному місці. Ідеальною температурою буде від 2 до 4°C. Не допускайте попадання світла на бульби, адже це стимулює їх проростання. Зберігайте картоплю в сухому місці. Підвищена вологість може призвести до розвитку плісняви на бульбах.

Сусідство

Не зберігайте картоплю разом з фруктами та овочами, які виділяють етилен (наприклад, яблука, банани). Етилен сприяє швидкому проростанню картоплі.

Проростки

Якщо на бульбах в процесі зберігання все ж з'явилися паростки, їх слід видалити. Паростки містять соланін, який є токсичним для людини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете зберегти свій урожай картоплі свіжим та смачним протягом тривалого часу. Регулярно оглядайте картоплю, щоб вчасно виявити ознаки псування. Так ваша картопля буде довго і якісно зберігатись. Також ми розповідали, як прибрати бур’ян з плитки.