Велика біда дачників: що робити, якщо стебло огірків тріскається

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

поради для вирощування огірків
Hochu.ua / Чому тріскається стебло

Чому це трапляється з огірками

Ми розповідали, чому у огірків сохне листя. Ще одна проблема цієї культури, з якою стикаються дачники - розтріскування стебла. Розповідаємо, чоум це трапляється.

Розтріскування стебла може призвести не лише до серйозної деформації рослини, але й до її загибелі. Про причини та методи боротьби розповідаємо разом із Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Основні причини розтріскування стебел огірків

  • Одним із найпоширеніших шкідників огірків, який може спричинити цю проблему, є огірковий комарик. Його личинки роблять ходи на стеблах, що призводить до їх деформації та розтріскування.

  • Різні грибкові та вірусні захворювання також можуть уражати стебла огірків, роблячи їх ламкими та схильними до розтріскування. Найнебезпечнішими з них є вірус огіркової мозаїки та фузаріоз.

  • Неправильний догляд за рослинами, наприклад, надмірний або недостатній полив, різкі перепади температур, нестача поживних речовин, також можуть призвести до розтріскування стебел.

Як боротися з розтріскуванням стебел огірків

  1. Регулярно оглядайте рослини на наявність огіркового комарика та інших шкідників. При виявленні обробіть культуру інсектицидами.

  2. Дотримуйтесь правил сівозміни, своєчасно видаляйте уражені рослини та плоди, обробляйте огірки фунгіцидами для профілактики грибкових захворювань.

  3. Забезпечте рослинам регулярний полив теплою водою, уникайте різких перепадів температур, підгодовуйте огірки мінеральними та органічними добривами, забезпечте їм доступ до сонячного світла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Своєчасне виявлення та усунення причин розтріскування стебел огірків допоможе вам зберегти рослини здоровими та отримати багатий урожай. Також ми розповідали, як врятувати манікюр під час роботи на городі.