Як вивести хруща з ділянки: ТОП-3 прості способи, перевірені дачниками

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як вивести хрущів з ділянки - найпостіші способи
Хрущі на ділянці - як позбутися. Фото: pixabay.com

Ваші сад і город більше не страждатимуть від навали шкідника

Милі на вигляд жуки можуть наробити на городі та в саду чимало шкоди. Хрущі — ті ще ненажери: їхні личинки з радістю підгризають коріння дерев та рослин, а дорослі особини об’їдають листя з дерев. Серед плодових найбільше полюбляють вишню, але особливо перебирати “харчами” не стануть.

Саме через це хрущів на ділянці потрібно вчасно позбуватися. І сьогодні, разом із телеграм-каналом “ СОДа ”, ми розповімо про три перевірені способи, які з цим допоможуть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як вивести хруща з ділянки

Вперше хрущів можна помітити на рослинах вже на початку — в середині травня. Чим південніше ви знаходитесь, тим раніше вони з'являються. Проте в останні роки вони почали “затримуватись” і, якщо раніше в червні їх вже було важко знайти, то зараз цих комах повно і в червні, і в липні, і навіть у серпні їх теж можна зустріти.

Вивести шкідника з ділянки можна наступними способами:

  1. Струшування з крони . Якщо жуки помічені на дереві, розкладіть під ним світлу тканину і струсіть гілки ввечері. Потім жуків треба знищити. Якщо повторювати таку процедуру щовечора, то популяція комах швидко зменшиться.

  2. Залучення до саду птахів . Позбутися від комах в саду допоможуть їхні природні вороги. Тому повісьте в саду шпаківні та годівниці для птахів, і не забувайте регулярно насипати в них корм, щоб птахи добре вивчили дорогу до вашого дому.

  3. Мульчування . На городі побороти хрущів допоможе мульчування. Ця процедура не тільки корисна для рослин, але й ускладнює доступ хруща до землі, і шкіднику доведеться відкласти яйця в якомусь іншому місці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо поєднувати ці способи, жуків на ділянці стане помітно менше. А якщо хочете позбутися личинок хруща без зайвої мороки з мульчуванням, то ці бюджетні способи якраз стануть вам у пригоді!