Секрети багатого врожаю перцю: ТОП-6 порад, які працюють безвідмовно

Сад і город
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Як виростити багато перцю на городі - секрети великого врожаю
Секрети вирощування великого соковитого перцю. Фото створене ШІ для Хочу!

Незнання деяких важливих моментів може позбавити вас великих соковитих плодів 🥲

Вирощування солодкого та гіркого перцю на городі — справа непроста. Дуже важливо вчасно і правильно його поливати та підживлювати, а ще — обрати правильних сусідів. Однак і на цьому список обов'язкових доглядових процедур не закінчується. Що ще потрібно перцю, щоб гарно ріс, розповідаємо далі.

Як отримати багатий урожай перцю, інформує телеграм-канал “Сучасна дача”, де зібрані найкращі поради для любителів домашньої городини — як початківців, так і бувалих дачників. Що потрібно зробити з перцем, щоб отримати багатий врожай, дізнавайтеся у цій статті. Ці 6 порад допоможуть вам зробити все правильно і виростити врожай на заздрість сусідам!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

ТОП-6 порад для великого врожаю перцю

  1. Гострий, гіркий і солодкий перці садити поруч ніяк не можна - всі перці стануть гіркими.

  2. Перець любить частий, але помірний полив. Після нього землю треба акуратно розпушити, щоб не утворювалася кірка. Однак уникнути цієї дії можна, якщо замульчувати ґрунт тирсою або соломою шаром 7-10 см.

  3. За сезон рослини треба підживлювати 4-5 разів азотисто-калійними добривами (згідно з інструкцією). При цьому свіжий гній вносити не можна - плоди загниють ❌

  4. Кілька разів за літо для профілактики хвороб перці треба обробити препаратами, які містять у своєму складі мідь. Наприклад, розчином мідного купоросу (5%).

  5. Верхівку потрібно прищипувати, щоб перці швидше достигали.

  6. Гілки, що відплодоносили, потрібно відразу видаляти, щоб рослина не витрачала сили на них, а віддавала всі свої поживні речовини новим плодам.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що не менш важливо звернути увагу і на 3 найчастіші помилки , яких припускаються багато дачників при вирощуванні перцю в домашніх умовах. Що саме не слід робити — дізнавайтеся разом із Хочу!