Чи варто видаляти нижнє листя капусти? Мало хто з городників-любителів дасть правильну відповідь

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Чи варто прибирати нижнє листя в капусти: плюси та мінуси обох варіантів
Нижнє листя на капусті: видаляти чи ні? Фото: www.pexels.com

Вирішуючи одну проблему, ви моментально провокуєте іншу

Вирощування капусти може здатися простим для тих, хто ніколи цим не займався, бо насправді, щоб отримати великі міцні качани, потрібно добряче потрудитися. Сьогодні розкажемо про одну поширену помилку, якої припускаються немало дачників-городників, намагаючись збільшити свій врожай капусти.

Мало хто з городників-любителів дасть правильну відповідь на питання, чи потрібно обривати нижнє листя капусти. Секретом ділиться сайт “Флористікс Інфо”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Багато людей переконані, що видалення нижнього листя, особливо того, яке торкається землі, захищає капусту від зараження грибком, атаки слимаків, равликів та інших шкідників. Однак, позбувшись однієї проблеми, дачник одразу ж отримує іншу: саме від кількості здорового листя в розетці та його розміру залежить те, наскільки великим, міцним та здоровим буде качан.

Тобто, якщо ви обріжете багато великого здорового нижнього листя капусти, то головка може погано сформуватися (саме з цього листя корисні речовини “мандрують” у молоді листочки, які формують качан). Крім того, качан з обірваним нижнім листям гірше зберігатиметься.

Також дізнавайтеся, як врятувати капусту від розтріскування. Якщо помітили таку проблему, діяти потрібно негайно!