Ви точно бачили цю рослину: диво-квітка для вашого саду, яка може місяцями цвісти безперервно

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як виростити мальву на ділянці
Порадниця / Цю рослину точно варто посадити

Посадіть мальви на ділянці - і ви точно не пошкодуєте

Ми розповідали, чи варто видаляти дикі пагони у троянди. Тепер ділимось ідеєю для озеленення. Ви точно бачили цю рослину, але ви могли не знати, що її можна вирощувати культурно.

Мальва, також відома як шток-троянда, - це висока (до 2,5 м) трав'яниста рослина з безліччю яскравих квітів, що прикрашають сад протягом 2-3 місяців. Про переваги вирощування їх розповідаємо разом із ProstoWay.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Її квіти бувають білого, жовтого, рожевого, бордового та інших кольорів, роблячи мальву справжньою зіркою будь-якої квіткової композиції. Мальва любить сонце і захист від вітру, тому вибирайте для неї відкриті, безвітряні місця.

Важливо обрати місце, де не буде застою води, адже мальва краще переживе посуху, ніж надмірне зволоження. Насіння мальви проростає протягом 14-20 днів при температурі +18°C.

Важливий момент - мальва зацвітає на другий рік після посіву насіння. Її цвітіння триває 2-3 місяці. Якщо регулярно зрізати квіти і не давати їм утворювати насіння, мальва може цвісти протягом декількох років, як багаторічна рослина.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Мальва - це невибаглива і красива рослина, яка стане справжньою окрасою вашого саду. Також ми розповідали, що варто посадити, щоб прогнати комах з городу.