Будете милуватись ними аж до середини осені: прості способи, які допоможуть продовжити цвітіння троянд

Сад і город
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Як продовжити цвітіння троянд
Фото: freepik.com

Розповідаємо, як без зайвої мороки продовжити цвітіння троянд

Нещодавно ми розповідали, яка рослина прожене попелицю та колорадського жука. А в цьому матеріалі поділимось з вами секретами, з якими ваші троянди на квітнику будуть цвісти до самої осені!

У серпні шанувальники троянд можуть востаннє насолоджуватися їх цвітінням. До кінця літа кущі починають в’янути, якщо не вжити відповідних заходів. Дізнайтеся, як продовжити цвітіння троянд у саду до середини осені.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Щоб троянди цвіли довше, необхідно своєчасно видаляти відцвілі та хворі суцвіття. Це допоможе рослинам зберегти енергію і не витрачати її на непотрібні пагони. Якщо у вас сорт з великими поодинокими квітками, зрізайте повністю засохле стебло. Для багатоквіткових кущів слід обережно видаляти кожну зів'ялу квітку окремо. Це звільнить місце для нових бутонів.

Не забувайте регулярно поливати ваші троянди та забезпечувати їм доступ до сонячного світла. З достатньою кількістю води та сонця кущі будуть цвісти набагато довше.

Важливо також боротися зі шкідниками. Якщо на стеблах або листках з’явилися ознаки хвороб, обробіть кущі спеціальним інсектицидом для троянд.

Чим підгодувати троянди, щоб вони довше цвіли?

Щоб продовжити цвітіння, підгодуйте троянди 2-3 рази в серпні. Наприкінці літа рослинам потрібні цинк, азот і кальцій.

Використовуйте багатокомпонентні мінеральні добрива для троянд або приготуйте власну суміш. Гарним варіантом буде дріжджове підживлення: 20 г дріжджів + 2 ложки цукру + 10 л води. Інший рецепт — 1 склянка деревної золи на 15 л води. Поливайте кожен кущ 1 л розчину.

А з настанням осені рекомендується замульчувати ділянку з трояндами тирсою або соломою. Беріть на замітку!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтесь, чому огірки виростають кривульками. Ми розповіли, що це означає та чого їм не вистачає.