Що зробити з капустою у серпні: поради досвідчених дачників

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як доглядати за капустою
Pexels / Важлива частина догляду

Саме на серпень припадає пік вегетації капусти

Ми розповідали, як прискорити дозрівання томатів. Тепер ділимось порадами з догляду за капустою у серпні. Саме на останній літній місяць припадає пік вегетації капусти.

Щоб зібрати багатий урожай соковитих качанів, варто приділити їм трохи уваги. Разом із “Добротою” розповідаємо, які процедури необхідні для здорового розвитку рослин у цей період.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Полив – запорука соковитості

Поливайте капусту регулярно, особливо в посушливі періоди. Пересихання ґрунту може призвести до загибелі рослин. Проводьте полив під корінь, уникаючи попадання води на листя. Оптимальний час для поливу – ранок або вечір.

Мульчування – збереження вологи

Мульчування допомагає зберегти вологу в ґрунті, запобігає росту бур’янів та покращує структуру ґрунту. Використовуйте солому, торф, скошену траву або мульчу з кори.

Підв’язування – для кращого розвитку качанів

Нижні листки капусти підв’яжіть у вигляді бутону. Це зменшить випаровування вологи і спрямує сили рослини на формування качана.

Підживлення – для солодких качанів

Внесіть калійно-фосфорні добрива для стимуляції росту кореневої системи та формування щільних качанів. Деревна зола є природним джерелом калію і фосфору. Розсипте її навколо рослин і закладіть у ґрунт.

Захист від шкідників

Найчастішими шкідниками капусти є хрестоцвіта блішка та гусениці. Регулярно оглядайте рослини і при виявленні шкідників обробіть їх відповідними інсектицидами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам’ятайте, що перестигла капуста може розтріснутися або втратити свої смакові якості. Також ми розповідали, яка речовина допоможе вам подвоїти врожай кабачків.