Як полити картоплю, щоб не втратити врожай: поради дачників

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як правильно поливати картоплю
Hochu.ua / Поради щодо поливу картоплі

Секрети рясного врожаю картоплі

Ми розповідали про лайфхак, який прискорить дозрівання томатів. Тепер ділимось порадами з приводу такого спірного питання, як полив картоплі.

Волога є життєво необхідною для нормального розвитку картопляних кущів і формування великих, смачних бульб. Чому потрібно це робити та як зробити це правильно, розповідаємо разом із “Добрими новинами”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому полив картоплі так важливий?

Вода забезпечує активний ріст зеленої маси, що в свою чергу сприяє формуванню бульб. Під час цвітіння і після нього відбувається інтенсивний ріст бульб. Недостатня кількість вологи може призвести до дрібних, деформованих бульб. А ще здоровий, добре зволожений кущ картоплі краще протистоїть різним захворюванням.

Коли і як поливати картоплю?

Найважливіший полив – під час цвітіння, коли активно формуються бульби. Також поливати слід, коли тривалий час тримається засушлива погода.

Для поливу обирайте ранок або вечір, щоб уникнути випаровування води. Витрата - приблизно 30-50 літрів на квадратний метр. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Крім того, застосування мульчі (солома, трава) допомагає зберегти вологу в ґрунті. Також ми розповідали, що обрізати у капусти, щоб врожай був королівським.