Остання підгодівля капусти у серпні для гігантських качанів: що обов'язково треба їй дати

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Остання підгодівля для капусти у серпні - що дати
Велика гарна капуста - це справжня розкіш. Фото: stock.adobe.com

Це надзвичайно важливий етап у вирощуванні великих соковитих качанів капусти

Зовсім скоро багато дачників будуть готуватися до збору капусти та закладання її на тривале зберігання. Однак, якщо ви цього року висадили пізню капусту, зараз — саме час востаннє її підгодувати!

Секретом ідеальної останньої серпневої підгодівлі ділиться телеграм-канал “Дача Сад та город UA”. Що потрібно культурі у цю пору — розповідаємо далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Остання підгодівля капусти: що їй обов’язково треба дати

У серпні на грядках продовжують зріти середньо- і пізньостиглий сорти білокачанної капусти. Якщо ви помітили, що городня пані загальмувала зростання, дайте їй додаткове харчування:

Приготуйте розчин із 2 ст.л. сульфату калію і такої ж кількості суперфосфату (на 10 л води), вилийте по 1-1,5 л під кожну рослину,
- радять автори.

Майте на увазі, що підживлення проводять не пізніше, ніж за 3 тижні до збирання. В іншому разі воно просто не встигне подіяти.

Крім цього, капуста відрізняється підвищеними вимогами до бору. Формуванню великих, соковитих та міцних качанів сприяє обприскування борною кислотою – 1 ч.л розведена у 10 л води. Оскільки речовина погано розчиняється, спочатку залийте її невеликою кількістю гарячої води, а тоді доведіть об'єм до потрібного.

Щоб уникнути підкислення ґрунту, яке загрожує появою кили, пролийте ґрунт вапняним молочком. Для цього розведіть 1 склянку свіжого вапна в 10 л води. Витрата – 1 л на рослину.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, від чого тріскається капуста. Якщо не припускатися цієї поширеної помилки, імовірність, що вона достигне цілою, сильно підвищиться!