Як посадити полуницю восени, щоб отримати ранній урожай: гайд для дачників

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

comfy.ua / Як посадити полуницю восени

Коли садити полуницю та як за нею доглядати

Осінь у багатьох асоціюється зі збором врожаю. До речі, ми розповідали, що не можна робити перед викопуванням картоплі. Також восени дачники зосереджуються на висадці молодих рослин, зокрема, полуниці.

Багато садівників задаються питанням, коли краще садити полуницю: навесні чи восени? І обидва варіанти мають свої переваги. Разом із ProstoWay розберемося детальніше в тому, як садити полуницю восени.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Осіння посадка полуниці має свої переваги:

  • Рослини, посаджені восени, зазвичай починають плодоносити раніше, ніж ті, що посаджені навесні.

  • Осінь – ідеальний час для вкорінення саджанців, оскільки температура ґрунту ще достатньо тепла, а вологи зазвичай вдосталь.

Однак є й деякі нюанси, які варто врахувати

Важливо встигнути висадити полуницю за місяць до настання стійких заморозків, щоб рослини вкоренилися. Також молоді рослини потребують ретельного догляду восени, щоб успішно перезимувати.

Як правильно посадити полуницю восени

Виберіть сонячне місце з легким ґрунтом. Найкращими попередниками для полуниці є цибуля, часник, буряк та бобові.

Перекопайте землю, додайте органічні добрива та вирівняйте поверхню. Висаджуйте саджанці в лунки, заглибивши їх до рівня кореневої шийки. Рясно полийте. Мульчуйте ґрунт навколо рослин соломою або торфом, щоб зберегти вологу і захистити коріння від морозів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Осіння посадка полуниці – це цілком можлива і навіть бажана процедура, якщо ви готові докласти трохи більше зусиль для догляду за молодими рослинами. Також ми розповідали, як прогнати з городу кротів.