Зробіть це зараз, щоб потім не плакати: на яку глибину слід перекопати грядку під озимий часник

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як підготувати землю під озимий часник
Колаж Hochu.ua / Правильна підготовка грядки

Правильна підготовка ґрунту – запорука багатого врожаю часнику

Окрім збору урожаю, деякі культури восени лише висаджують. Переважно це ті, які зимують у землі, як озимий часник. До речі, ми розповідали, що не можна класти біля цибулі під час зберігання. 

Озимий часник висаджують восени, і підготовка грядки починається заздалегідь, приблизно за 1-1,5 місяці до посадки. Давайте разом із “Школою Життя” розберемося, як правильно підготувати землю для вашого майбутнього врожаю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Вибір місця для посадки

Оберіть сонячне місце, захищене від сильних вітрів. Грядка повинна бути розташована на рівному місці або невеликому горбку, щоб уникнути застою води.

Кожен тип ґрунту потребує індивідуального підходу

У глинистий ґрунт для розпушування додайте органічні добрива (компост, перегній, торф) або мінеральні добрива (пісок). У піщаний ґрунт для ущільнення додайте  органічні добрива або глину. Якщо у вас чорнозем - достатньо внести мінеральні добрива.

Як підготувати грядку під часник

Перш за все, видаліть бур’яни та залишки рослин. Розподіліть добрива по поверхні грядки. Внесіть суперфосфат, він забезпечить гарний розвиток кореневої системи. Додайте калій хлористий для формування великих цибулин.

Ретельно перекопайте землю на глибину 20-25 см. Розрівняйте поверхню грядки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильно підготовлений ґрунт забезпечить рослину необхідними поживними речовинами. Також ми ділились лайфхаком для вдалого зберігання врожаю картоплі.