Полийте цим полуницю зараз - і навесні врожай будете збирати відрами: важливе підживлення

Сад і город
893
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

підживлення для полуниці
ШІ / Осіннє підживлення

Таке підживлення - запорука багатого врожаю

Ми розповідали, чому на томатах може бути багато квітів, але мало зав’язей. Тепер поговоримо про культуру, яка давно відплодоносила, але все ще вимагає нашої уваги

Щоб насолоджуватися соковитою і солодкою полуницею наступного літа, важливо подбати про її здоров'я восени. Правильне підживлення допоможе рослинам накопичити сили для зимівлі та забезпечить рясний урожай у наступному сезоні. Розповідаємо про це разом із “На ПЕНСІЇ”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому осіннє підживлення важливе?

Осіння підгодівля допомагає зміцнити кореневу систему та поліпшити якість ягід. Поживні речовини, отримані восени, сприяють розвитку коренів, що дозволяє рослині краще перезимувати і активніше рости навесні. Фосфор і калій, які вносять восени, сприяють закладці квіткових бруньок і підвищують морозостійкість рослин.

Які добрива використовувати?

Для осіннього підживлення полуниці найкраще підходять органічні добрива, такі як курячий послід. (концентроване добриво, тому його необхідно розводити водою у співвідношенні 1:20), перегній (можна розсипати по грядках або приготувати з нього рідкий настій) та компост.

З мінеральних добрив зверніть увагу на суперфосфат і калійну сіль. Ці добрива містять фосфор і калій, необхідні для формування квіткових бруньок і підвищення морозостійкості.

Коли проводити підживлення?

Оптимальний час для осіннього підживлення – кінець вересня – початок жовтня. Важливо встигнути підгодувати рослини до настання стійких холодів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви забезпечите своїй полуниці все необхідне для успішної зимівлі і рясного врожаю в наступному році. Також ми розповідали про лайфхак, який допоможе вам краще зберегти врожай картоплі.