Що посіяти зараз на городі, щоб придушити ріст бур'янів в наступному сезоні і покращити ґрунт

Сад і город
692
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як сидерати допомагають у боротьбі з будяками: що посіяти восени
Як придушити ріст бур'янів народними методами. Фото: ХОЧУ!

Народні поради, до яких варто прислухатися

Ми впевнені, що ви вже не раз чули про користь сидератів на городі. Їх потрібно висаджувати з осені, коли урожай вже зібраний, щоб ділянка могла не просто відпочити за зиму, а й відновитися до початку нового сезону. Щоправда, посіяти будь-який сидерат “для годиться” — така собі ідея, тут потрібно підібрати правильну культуру, залежно від того, що ви вирощували на ділянці й що збираєтесь садити наступного року.

Але про це ми вже неодноразово розповідали. Тож тепер зосередимося на іншому: окрім відновлення ґрунту, правильно підібрані рослини-сидерати також можуть заглушити бур’яни на ділянці, щоб у наступному дачному сезоні вони не робили вам нерви. Що слід висаджувати восени саме з такою ціллю, знає ulyublena.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Позбуваємось бур’янів легко

Отже, запам’ятайте: швидкорослі сидерати затінюють бур’яни і настільки виснажують ґрунт, що тим просто не буде як пробитися (щодо “виснажують ґрунт” не переймайтеся — ці рослини забирають з нього одні поживні речовини, щедро збагачуючи його при цьому іншими, й роблять це восени, коли всі потрібні культури вже зібрані).

Що посіяти?

Найкращим варіантом, який зараз можна обрати, зважаючи на температурні умови та погоду, будуть холодостійкі культури, які максимально швидко нарощують зелену масу. Це:

  • Гірчиця: надзвичайно ефективна для придушення росту бур’янів, також вона збагачує землю сіркою.

  • Овес: покращить структуру ґрунту і збагатить його органікою.

  • Жито: це чудовий варіант для багатьох культур, особливо для зернових, якщо ви збираєтесь висіювати їх у наступному сезоні.

  • Люпин: має дуже розвинену кореневу систему, яка гарно розпушує землю, а ще збагачує ґрунт фосфором і калієм.

  • Ріпак: дуже швидко нарощує зелену масу і пригнічує ріст надокучливих бур’янів — у них не буде шансів.

  • Фацелія: ця рослина приваблює корисних комах і покращує загальну структуру ґрунту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А для тих, хто тільки-но збирається братися за викопування картоплі, маємо кілька важливих порад. Наприклад, ми розповідали, як визначити браковану картоплю, яку слід відкласти або й зовсім викинути, щоб вона не зіпсувала вам бульбу, закладену на тривале зберігання. А ще — як правильно копати картоплю, щоб не робити собі зайвих проблем на рівному місці.