Три “золоті” правила озимого часнику: у чому замочити зубчики, щоб кожна головка виросла з кулак

Сад і город
1 622
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як садити озимий часник
Лайфхак для великого врожаю. Фото: з відкритих джерел

Секрет великого врожаю часнику

Якщо ви мрієте про великий урожай часнику і навіть вже підготували грядку під нього, час подбати і про посадковий матеріал. Адже від його якості та підготовки залежить все.

Разом із Ukr.Media розповідаємо, у чому замочити часник, який ви плануєте посадити. Це важливий етап, тому не ігноруйте його.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому важливо замочувати часник?

Замочування часнику перед посадкою – це надійний спосіб захистити його від хвороб, стимулювати ріст і збільшити врожайність. Така обробка створює захисний бар'єр, який допомагає рослині протистояти шкідникам та несприятливим умовам.

Три “золоті” етапи підготовки часнику до посадки

Нітроамофоска

Розчиніть 1 столову ложку нітроамофоски в 10 літрах води. Замочіть часник у цьому розчині на добу. Це забезпечить рослини необхідними поживними речовинами для активного росту.

Солоний розчин

Приготуйте розчин з 1 столової ложки солі на літр води. Замочіть часник у цьому розчині на 20 хвилин. Сіль допоможе зміцнити тканини часнику і захистить його від хвороб.

Мідний купорос

Розведіть 1 столову ложку мідного купоросу у відрі води. Замочіть часник у цьому розчині всього на 1 хвилину. Мідний купорос має потужні фунгіцидні властивості і захистить часник від грибкових захворювань.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кожен етап замочування виконує свою функцію, забезпечуючи рослині всебічний захист. Також ми розповідали, чому вам варто мати на дачі кілька пачок соди.