Дешевий матеріал з будівельного магазину врятує ваші яблуні: встигніть провести важливу процедуру

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

укриття молодої яблуні на зиму
Як вкрити яблуню. Фото: zprz.city

Як захистити молоді яблуньки

Підготовка саду до холодів - важливий етап, який не можна пропустити. Ми розповідали, як провести вологозарядний полив. Тепер ділимось тонкощами укриття молодих дерев.

Молоді яблуні потребують особливого догляду, особливо в холодну пору року. Дуже важливо утеплити стовбур. Як це зробити, розповідаємо разом із prostoway.com.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Кора молодих дерев дуже ніжна і чутлива до різких перепадів температур, а також до впливу морозу та сонячних опіків. Утеплення стовбура допомагає захистити кору від пошкоджень морозом, зменшити ризик виникнення тріщин і розривів кори. А також таке укриття не дасть з’їсти кору гризунам.

Як утеплити молоду яблуню?

Існує багато способів утеплення молодих дерев, але одним із найпростіших і найефективніших є використання утеплювача для труб та мішковини. Утеплювач продається в будівельних магазинах. Розріжте його шматок вздовж, щоб отримати два однакових полотна. Обережно оберніть стовбур яблуні утеплювачем, починаючи від кореневої шийки і закінчуючи нижніми гілками.

Закріпіть утеплювач мотузкою або шпагатом. Для додаткового захисту обгорніть утеплений стовбур мішковиною. Теж закріпіть мотузкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Утеплювач для труб має високі теплоізоляційні властивості, добре зберігає тепло і захищає дерево від морозу. Найкращий час для утеплення молодих дерев – пізня осінь, коли температура повітря стабільно знизиться. Знімати утеплення потрібно ранньою весною, коли мине загроза заморозків. Також ми розповідали, як восени садити тюльпани.