Розкидайте по грядці з часником цю суміш — головки будуть не менші за кулак

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Чим удобрити часник, щоб виріс великий в домашніх умовах без хімії
Як виростити величезний часник: названо найкраще домашнє підживлення. Фото: ukranews

Просте домашнє підживлення, яке діє краще за магазинну хімію!

Настав час висаджувати озимий часник. А щоб врожай наступного року точно порадував, його краще вчасно та правильно підживити. Одним із найпростіших та найбільш дієвих варіантів підгодівлі, яку навесні варто буде внести на грядку, поділимося з вами завчасно!

Щоб часник гарно ріс, не виганяючись у стрілки, а набираючи вагу голівки, дачник повинен точно знати, що саме треба внести у ґрунт, коли рослина саме набирає масу. Ukr.Media розповідає про найпростішу суміш із 3 інгредієнтів, яку ви легко зможете приготувати вдома у наступному дачному сезоні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чим підгодувати часник навесні, щоб головки були великі, як кулак

До складу цієї підгодівлі для часнику входить всього 3 компоненти:

  1. Гірчична макуха, яка при розкладанні насичує ґрунт усіма необхідними мікроелементами. Нам знадобиться 1 літрова упаковка.

  2. Зола. У ній теж міститься чимало необхідних часникові компонентів, які особливо корисні для формування потужної кореневої системи та набрання рослиною маси. Нам треба взяти 0,5 кг.

  3. Бурштинова кислота. Беремо 10 таблеток по 0,5 г.

Для приготування домашнього підживлення під часник, беремо бурштинову кислоту і дрібнимо таблетки на порошок. Змішуємо з золою та макухою. Готовою сумішшю посипаємо грядки, а після цього трохи розпушуємо ґрунт або ж покриваємо землю невеликим шаром перегною або чорнозему, щоб добриво не знесло вітром.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А якщо плануєте висаджувати під зиму цибулю, радимо одразу дізнатися, в якому розчині її слід замочити перед посадкою, щоб отримати шикарний результат. Спробуйте всього раз — й інакше робити вже не будете!