Геніальний спосіб висадки томатів під зиму: навесні матимете цілий город помідорів без зайвого клопоту!

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як садити помідори на зиму у відкритий грунт - поради та інструкція для новачків
Як садити помідори на зиму і коли це робити. Колаж УНІАН

Так просто ще не було - ви точно полюбите цей метод!

Всі вже звикли, що під зиму садять озимий часник та цибулю, а бувалі дачники знають, що восени варто висадити ще й помідори на наступний сезон! Однак дуже важливо все зробити правильно, щоб ваші томати не заморозилися й не загинули посеред зими. Що і як робити — розповідаємо у цій статті!

Секретами правильного висаджування помідорів під зиму ділиться телеграм-канал “Сучасна дача”. Цей геніальний спосіб надзвичайно простий та ефективний, ми впевнені, що він стане вашим улюбленим!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як посадити томати на зиму: ІНСТРУКЦІЯ

  1. Наприкінці жовтня — на початку листопада, коли уже вдарять перші морозці, викопайте на городі лунки глибиною приблизно 15-20 см.

  2. У кожну ямку закладіть по цілій помідорині — вона може бути великою або маленькою, але точно повинна бути стиглою! Тепличні напівзелені томати з супермаркету для нашої мети не підійдуть.

  3. Зверху томати засипаємо землею і трохи її утрамбовуємо.

  4. Тепер накриваємо свої посадки шаром сухого листя, товщиною 10-15 см, а можна і більше. На листя накидаємо трохи гілок, щоб вітер не розмів листя по всього городу, оголивши землю.

  5. Навесні, коли ґрунт вже гарно прогріється, листя прибирають.

Вже невдовзі після цього у кожній лунці зійде по цілій жмені помідорових паростків! От і все — ось так просто це робиться 😉🍅 А що треба зробити з часником, щоб кожна головка виросла розміром із кулак, ми писали тут.