Зробіть це на Івана Купала — і будете здоровими весь наступний рік

Усі свята
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Що треба зробити на свято Івана Купала: народні прикмети
Івана Купала 2024. Фото: depositphotos.com

Ніч проти 7 липня - особливий день у році

У ніч із 6 на 7 липня українці, які не перейшли на новий церковний календар, святкуватимуть Івана Купала 2024. Вважається, що в цей період природа наповнюється чудодійними та цілющими властивостями. Як скористатися цим, щоб зберегти або покращити своє здоров'я на весь наступний рік, спираючись на народні прикмети та вірування наших предків — розповідаємо у цій статті.

Більшість звичаїв цього дня пов'язані з вогнем, водою і травами. Саме вони допоможуть вам додати собі здоров'я або вилікувати якийсь недуг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

✅ Вогонь

Щоб очистити тіло від хвороб, потрібно тричі перестрибнути купальське вогнище. Щоб цей обряд спрацював, зберіть гілки чоловічих (бук, дуб, клен) і жіночих (горобина, вільха і сосна)дерев, викладіть їх у формі піраміди та підпаліть. Обов'язково перед тим, як стрибнути, попросіть багаття забрати хвороби та негаразди. Якщо ж ви давно мрієте про дитинку, варто стрибнути через багаття, вірячи, що воно допоможе вам вилікуватися від безпліддя. Якщо маєте дитину, але вона хворіє, киньте до вогнища її сорочку - разом з нею згорить і хвороба.

✅ Вода

Після півночі й до світанку 7 липня вода в водоймах набирає цілющої сили. Тож ще до сходу сонця викупайтеся в озері або річці. Так ви змиєте хвороби та зміцните свій імунітет. Якщо ви погано себе почуваєте або хворіли протягом минулого року, рано вранці роздягніться та поваляйтесь в траві з росою. Особливо соромливі можуть просто походити босими ногами по траві.

✅ Трави

За купальськими травами можна дізнатися на рік вперед, яким буде здоров'я у членів вашої сім'ї. Оберіть квітку на кожного члена родини, а потім вставте їх в щілину в сінях. Зранку огляньте рослини: ті, що не зів'яли, віщують людині цілий рік без проблем зі здоров'ям; якщо квітка схилилася - недуги не уникнути, але вона буде нетривалою та легкою; якщо ж повністю зів'яла - це віщує про проблеми зі здоров'ям у цього члена сім'ї.

🌿 Прикмети на Івана Купала 🌿

  • Якщо тричі стрибнути - рік буде здоровим, щасливим, вдалим.

  • Якщо ж раптом спіткнувся - до хвороби.

  • Що вище стрибне людина, то щасливішою і здоровішою буде наступного року.

  • Скупатися на Івана Купала - весь рік не бачити хвороб.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали, де знайти квітку папороті. Ділимося з вами таємницями містичного дня Івана Купала.