День пророка Іллі за старим стилем: що просять у чудотворця і які молитви мають сьогодні найбільшу силу

Усі свята
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

День пророка Іллі 2024 та головні молитви до нього
Фото: pixabay.com

Віряни православної віри вшановують пам'ять пророка Іллі

2 серпня — День пророка Іллі за старим календарем. Традиційно сьогодні люди відвідують храми і випікають хліб. Вважається, що він додасть здоров'я і захистить від лиха. А ще здавна наші пращури знали, що кожне звернення до чудотворця буде почута. Для вас — молитви до пророка Іллі, який сприяє у справах і може покращити здоров'я.

Зазвичай у День Іллі віряни славлять пророка молитвами і богослужіннями. Ілля — один із найшанованіших святих угодників Старого Завіту.

Молячись до чудотворця, головне — мати чисте серце, щирі наміри і не тримати ні на кого зла. Будьте щирими, пробачте усім, хто вас скривдив, і пророк Ілля обов'язково почує вашу молитву.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Молитви до пророка Іллі

Обраний Богом для навернення Ізраїлю від омани Ваалової, грізний викривачу царів законопреступних, що засяяв полум’яною ревністю до Бога Вседержителя святістю життя і чудесами, захоплений з плоттю твоєю на Небеса, і прийти маєш ти перед другим пришестям Христовим, похвально взиваємо до тебе, пророче Божий Іллє; ти ж, маючи велику сміливість перед Господом, від усяких бід і напастей молитвами твоїми визволи всіх, що благочестиво тобі співають: “Радуйся, Іллє, великий пророче, другого пршестя Христового славний предтече!”

Молитви до пророка Іллі
Фото: news.obozrevatel.com

О, святий пророк Божий Ілля. Помолися за мене, раба(у) Божого(у) (ім’я), перед Господом Богом, щоб простив Він гріхи, мною вчинені, і позбавив мене від мyк на землі і на Сyді стpaшному. Підношу я молитву тобі і прошу про допомогу в справі всякій і в боротьбі зі спокусами грішними. Допоможи знайти спокій та захисти мене від зла і недоброзичливців. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ангелом ревністю у Бозі і чистим життям був ти у плоті, пророче, бо коли ти ще був немовлям, батько твій Совах бачив світлих ангелів, які розмовляли з тобою, вогнем тебе повивали і полум’ям годували, щоб ознаменувати полум’яну ревність твою по Бозі, силу слів твоїх і житіє, як світло, непорочне. Заради цього із здивуванням взиваємо до тебе так: “Радуйся, від вічності наперед обраний на служіння для спасіння синів Ізраїльських; радуйся, від утроби матері наперед уготований у провісники Божественної істини і благочестя. Радуйся, бо преславним видінням, що було на тобі, ти батька свого здивував; радуйся, невинну чистоту і безмовність від юності полюбив ти. Радуйся, бо суєту світу цього і всі блага його ти знехтував, і душу твою Господеві посвятив; радуйся, світлом премудрості від Бога осяяний і вченням благочестя з дитинства напоєний. Радуйся, Іллє, великий пророче, другого пришестя Христового славний предтече”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
День пророка Іллі за старим календарем
Фото: news.obozrevatel.com

Спасти бажаючи людей Ізраїльських від омани Ваалової, Всеблагий Бог обрав тебе, великий пророче Ілля, знаряддям волі Своєї і одягнув тебе Божественною владою і силою, щоб ти навертав невірних, виправляв беззаконних, просвіщав затьмарених і навчав усіх співати Богу: алилуя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

О предивний і преславний пророче Божий Іллє, превеликий ревнителю по Бозі, дощі і бездощів’я, плодючість землі і неплідність від Бога посилаєш ти! Почуй це мале, з благоговінням принесене тобі нами моління і твоїм теплим перед Господом заступництвом збережи нас від бездощів’я, голоду і смертоносних хвороб, подай нам добре полиття і плодючість, і дух правдивої віри та благочестя, щоб, визволившись від вічних мук, сподобилися ми райського блаженства, взиваючи до Бога: алилуя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що днями розпочався Успенський піст. Читайте, що можна їсти та як скласти меню на два тижні.