День гідності та свободи: історія свята та картинки, якими можна привітати близьких

Усі свята
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

21 листопада ми відзначаємо не тільки  День десантно-штурмових військ ЗСУ, а й ще одне важливе свято. Цього дня в Україні також святкують День гідності та свободи на згадку про Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. В нашому матеріалі ви знайдете інформацію про історію цього свята та картинки, якими можна привітати близьких.

21 листопада в Україні святкують державне свято — День гідності та свободи. Воно було встановлено Указом Президента країни від 13 листопада 2014 року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Історія цього свята починається у 2005 році, коли тодішній Президент України Віктор Ющенко встановив "День свободи" 22 листопада в пам'ять про Помаранчеву революцію, що почалася 22 листопада 2004 року. У 2011 році наступний президент Віктор Янукович скасував це свято і встановив "День соборності та свободи", проте вже у 2014 році президент Петро Порошенко відновив День гідності та свободи змістивши його дату на 21 листопада.

Нова дата свята була обрана на честь подій 2013 року, коли 21 листопада на Майдані Незалежності у Києві розпочалися події, відомі як Революція Гідності. Ці події визначили новий етап в політичній історії України. Однак свобода не далася нам просто так. Відстоюючи права та інтереси нашої країни загинуло чимало українців...

В День гідності та свободи заведено вітати близьких та друзів з цим важливим святом, а також вшановувати героїзм наших земляків. Нижче ви знайдете найкрасивіші картинки до цього свята!

День гідності та свободи: історія свята та картинки, якими можна привітати близьких - фото №1
День гідності та свободи: історія свята та картинки, якими можна привітати близьких - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також 21 листопада відзначають День ангела Михайла. Ми зібрали теплі привітання та листівки з іменинами.

Фото: tsn.ua