Ворожимо на Андрія: 5 способів, як дізнатися свою долю

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Здавна незаміжні дівчата збиралися у ніч на Андрія, щоб поворожити: дізнатися своє майбутнє, ім’я судженого та час весілля. Такі зібрання називали андріївськими вечорницями. Які обряди можна провести у це свято - дізнавайтесь у цьому матеріалі на HOCHU.ua.

Цьогоріч ви можете ворожити не один раз, а двічі! Все тому, що від вересня 2023 року Православна церква України перейшла на новий календар і дати багатьох свят змістилися на 13 днів раніше. Втім, протягом 2 років ще дозволяється відзначати свята і за старим календарем. Тобто, у вас буде два шанси заглянути у своє майбутнє: спочатку 30 листопада, а потім - 13 грудня.

Ворожіння на Андрія

Related video

Спосіб №1. Гадання на папірцях.  У ніч на Андрія покладіть собі під подушку мішечок з 12 папірцями: на 11 напишіть різні чоловічі імена, а один залиште порожнім. Вранці витягніть один з них: яке ім’я випаде - значить, так і зватимуть вашого майбутнього чоловіка. Якщо ж вам дістався папірець без імені - значить, ім’я судженого доки залишиться таємницею.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також можна вранці 30 листопада або 13 грудня вийти на вулицю й запитати ім’я будь-якого перехожого - таке ім’я й матиме ваш суджений.

Спосіб №2. Гадання на цибулі.  В ніч на свято візьміть кілька цибулин й на кожній напишіть ім’я хлопця. Помістіть цибулини у воду та споглядайте за ними. Яка цибулина перша проросте - від того й варто чекати запрошення заміж.

Фото: sigmatv.net.ua
Фото: sigmatv.net.ua

Спосіб №3. Гадання на каблучці. Насипте пшениці в тарілку, а потім опустіть в неї каблучки: золоту, срібну, з коштовним каменем та звичайну. Заплющте очі та дістаньте одну з них: золота - до скорого заміжжя, срібна - до зустрічі з судженим, з камінням - до кохання, проста - до пошуків коханого.

Спосіб №4. Ворожіння зі свічками. Запаліть дві свічки й поставте їх поруч. Спостерігайте, як вони горять: якщо схиляються одна до одної - вас чекає щасливе заміжжя; якщо нахиляються в різні боки - навпаки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спосіб №5. Ворожіння на обручці. Одягніть золоту каблучку на свою волосину. Опустіть її у склянку з водою й тричі постукайте нею по дну. Потім підніміть каблучку до країв склянки й рахуйте, скільки разів вона дзенькне по склянці. Кількість стуків означатиме вік, в якому ви вийдете заміж.

Також вже досить скоро ми зустрічатимемо Новий рік! Час планувати свято: підказки та ідеї ви знайдете у цьому матеріалі.

Фото: volyn.com.ua