Відлічуємо дні! Не пропустіть точну дату та час настання Китайського Нового року 2024

Усі свята
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

У Китаї Новий рік святкують двічі: один раз — разом з усім світом, а вдруге — за східним календарем. Ми вже ділилися з вами цікавими ворожінням на Китайський Новий рік, а тепер розкажемо, коли точно настане це свято. Дата та час — вже в нашому матеріалі.

Отже, Китайський Новий рік настане опівночі 10 лютого. Тож збережіть собі дату, щоб не забути цю подію. Цікаво, що одна з головних відмінностей Китайського Нового року полягає у відсутності фіксованої дати святкування. Щорічно день святкування обирається відповідно до другого Молодого Місяця після зимового сонцестояння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Цікаво, що Китайський Новий рік у Піднебесній відзначають не одну ніч, як в нас. Зазвичай тривалість святкування становить до 15 днів. І ще: для китайців це буде не 2024, а 4721-й рік.

Традиційне святкування Нового року у Китаї включає збирання всієї родини за святковим столом з улюбленими стравами, такими як м'ясні, рибні позиції та пельмені, які символізують бажання народження синів. Свято завершується феєрверками, що відлякують злих духів і приносять щастя. Наступного дня діти вітають своїх батьків та отримують червоні конвертики з грошима. Подарунки зазвичай складаються з парних предметів, символізуючи сімейну гармонію, а мандарини вважаються символами фінансового добробуту.

Ну а ви можете привітати друзів та рідних з Китайським Новим роком 2024 ось такими картинками. Збережіть, щоб не загубити!

Відлічуємо дні! Не пропустіть точну дату та час настання Китайського Нового року 2024 - фото №1
Відлічуємо дні! Не пропустіть точну дату та час настання Китайського Нового року 2024 - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про  щасливі символи 2024 року, які точно принесуть вам успіх. Дізнайтеся, під якою стихією та щасливим числом пройде цей рік.

Фото: freepik.com