Молитви на день Вознесіння Ісуса Христа: просимо дива і захисту — українською

Усі свята
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Слова молитов на Вознесіння Христове
Молитви на Вознесіння Господнє, фото створене за допомогою ШІ, Хочу

Ці молитви потрібно читати на Вознесіння

У 2024 році свято Вознесіння Господнього припадає на 13 червня. Аби відрахувати цю дату, потрібно від Великодня додати 40 днів. Раніше ми публікували душевні привітання з нагоди цього свята, а тепер поділимося словами сильних молитов.

Публікуємо молитви, які потрібно читати на Вознесіння. Найкраще — молитися перед образами, а біля себе поставити запалену церковну свічку. Та головне для молитви — це щирість, любляче серце і всепрощення.

Добірка молитов на вознесіння
Сильні молитви на Вознесіння Ісуса Христа, фото створене за допомогою ШІ, Хочу
Related video

Молитви — українською:

Всемогутній Боже, Син Твій Єдинородний, наш Господь Ісус Христос, вознісся на небеса. Дай, щоб ми також возносилися в серці й розумі та постійно перебували там із Ним, Господом, Який живе і царює з Тобою і Святим Духом, один Бог, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

***

Господи Ісусе Христе, Боже наш, що зійшов з небесних висот заради нашого спасіння і сповнив нас духовною радістю у святі й світлі дні воскресіння Твого, а по закінченні земного служіння Твого вознісся від нас на Небо зі славою і сів праворуч Бога і Отця!
У цей ясний і світлий день Божественного вознесіння Твого на Небо земля святкує і торжествує, Небо сьогодні тішиться вознесінням Творця всесвіту, люди повсякчас прославляють, бачачи, що природа їхня, яка заблукала і впала, вже на раменах Твоїх, Спасе, спочиває і на Небо возноситься, ангели веселяться промовляючи: “Хто Цей, що приходить у славі, сильний у боротьбі, Він насправді Цар Слави?!”
Допоможи і нам, немічним, що по-земному думаємо і не перестаємо лише тілам догоджати, величний вихід Твій на Небо обдумуючи й прославляючи, відкласти нарешті усі свої життєві й тілесні турботи і разом з апостолами Твоїми на/ Небо усім серцем і всіма помислами своїми споглядати, не забуваючи, що там, на Небі, оселі наші, а тут, на землі, ми лише подорожні й прибульці, котрі вийшли з батьківського дому і віддалилися в далеку країну гріха.
Заради цього просимо Тебе, Господи, Своїм славним вознесінням віднови нашу совість, бо нічого дорожчого в цьому світі у нас немає, виведи нас з гріховного полону тіла і світу, щоб ми тільки про горішнє, а не про земне, роздумували, щоб не лише собі догоджали і для себе жили, але Тобі і для Тебе, Господа і Бога нашого, служили й трудилися, допоки не звільнимося від тіла і перейшовши заслужені митарства, досягнемо небесних поселень Твоїх на яких, ставши праворуч величі Твоєї, з ангелами і архангелами та з усіма святими прославлятимемо Всесвяте Ім’я Твоє з Безпочатковим Твоїм Отцем і Всесвятим і Єдиносущним і Животворчим Твоїм Духом нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.”

***

Вознісся єси у славі, Христе Боже наш, радість сотворивий учнем, обітницею Святого Духа, сповіщених їм колишнім благословенням, бо Ти єси Син Божий, Визволитель світу.

Раніше ми писали слова молитви, які потрібно читати перед сном. Для вас — сильна молитва ангелу-охоронцю.