Зелені святки: 8 ворожінь, що дадуть відповідь на всі ваші запитання

Усі свята
Ірина Майстренко

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

Ворожіння на Зелені свята
Ворожіння на Зелені свята: перевірені ритуали Фото: canva.com

Давні традиції святкування дати актуальні й нині

Зелені святки (Зелені свята, Семик, Русальний тиждень) — це святковий тиждень у слов’ян, з якого, за традицією, починається повноцінне літо. Із Зеленими святками пов’язано багато цікавих прикмет та традицій. Святковий період не обходиться й без спеціальних ритуалів, що мають силу змінити життя на краще. У цій статті ви знайдете ворожіння на Зелені свята, перевірені не одним століттям народного досвіду

Ворожіння на Зелені святки

Ми зібрали ворожіння на Зелені свята, які допоможуть спрогнозувати майбутнє, особливо що стосується особистого життя. Обирайте те, яке дасть відповіді на запитання, що вас цікавлять.

Related video
Ворожіння на Зелені свята
Ворожіння на Зелені святки: цікаві ритуали на Зелені свята Фото: pixabay.com

Ворожіння на Зелені свята на вінках

Як і на свято Івана Купала, дівчата ворожили на вінках. Так, зі сплетеною прикрасою треба було прийти до річки. Руками вінок з себе не знімали, а нахилялися так, щоб він сам впав з голови на воду. І тоді робили певні судження.

  • вінок пливе рівно — життя буде спокійним і добрим;

  • пливе, але під водою — до хвороби;

  • гойдається на хвилі — до бурхливого життя;

  • розпався — до розставання;

  • швидко зник з поля зору — наречений живе в чужих краях;

  • затримався біля берега — до наступної Трійці змін не чекай;

  • тоне — до біди.

Ворожіння на Зелені святки на нареченого

Щоб дізнатися більше про майбутнього нареченого, ворожили на берізці. Так, дівчата йшли в ліс і загинали до землі берізку, прив'язуючи її стрічками або обплітаючи довгою травою. Через тиждень берізку розплітали. Якщо гілки стали млявими, а листя взагалі опали або потьмяніли, на дівчину чекає незаміжній рік і невдачі. Якщо берізка залишилася здоровою і сильною — можна готуватися до заміжжя.

Ворожіння на кільцях на Зелені святки

Для цього брали чотири кільця. Потім треба покласти кільця в миску з пшеницею так, щоб їх не було видно. На кожне кільце треба загадати бажання. Збудеться те, яке кільце перше витягнете.

Ворожіння на Зелені свята зі свічками

Беруть три невеликі папірці та пишуть на кожному з них бажання. Далі треба взяти дубову кору, прикріпити до неї листочки та перевернути, добре перемішуючи. Тепер слід взяти три тонкі свічки та поставити їх на кору. Підпаливши, треба прослідкувати: яка перша свічка швидше догорить, то бажання найшвидше і справдиться. Якщо ж свічка згасла, не встигнувши розгорітися, це бажання ще дуже нескоро здійсниться.

робочі ворожіння на Зелені свята
Ворожіння на Зелені свята: перевірені ритуали Фото: canva.com

Ворожіння на Зелені свята по сторонах світу

Для цього ворожіння треба стати посеред поля. Дівчата швидко кружляли — кожна окремо або тримаючись за руки, а потім відпускаючи їх. Коли голова йшла обертом — падали на землю. В який бік дівчина впаде — з того боку і наречений до неї прийде.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ворожіння на ланцюжку

Перевірене ворожіння на Зелені свята по ланцюжку. Щоб дізнатися майбутнє, слід порахувати ланки на своєму ланцюжку. Але перед цим задайте питання, що вас турбує, і починайте рахувати. Парне число ланок означає, що бажання збудеться, а відповідь на питання буде позитивною, якщо на ланцюжку непарне число ланок, то краще задумане не втілювати в життя. Коли закінчите, не знімайте прикрасу 3 дні.

Ворожіння на Зелені свята по траві

Щоб дізнатися ім’я судженого, дівчата раніше ворожили на траві. Так, у свято незаміжня дівчина збирала різні польові квіти або травинки: їх має бути сім штук. Потім на кожну загадувала хлопця і ховала на ніч під подушку. Вранці потрібно було згадати свій сон і дістати з-під подушки першу-ліпшу квітку. Той, хто на неї загаданий, буде судженим.

Ворожіння на Зелені святки на квасолинках

Це гадання дещо схоже на традиційну ромашку. Щоб дізнатися відповідь на запитання, слід сконцентруватися на задуманому і при цьому в руці тримати жменю квасолинок. Далі їх опускають у мисочку та вибирають по зернятку, примовляючи на кожне: «збудеться», «не збудеться». Остання квасолинка і буде відповіддю на запитання.

зелені свята ворожіння
Зелені святки: ворожіння та ритуали для передбачення майбутнього Фото: pixabay.com

Також читайте, що має бути у святковому меню на Трійцю. Актуальна інформація доступна за посиланням.