Як не профукати своє щастя та багатство: головні заборони свята Івана Купала

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Коли буде Івана Купала у 2024 році
Івана Купала 2024. Фото: liga.net

Зважаючи на заборони, тільки сміливі цього дня підуть до лісу на пошуки квітки папороті

Івана Купала - одне з улюблених народних свят українців. Та важливо пам’ятати, що крім традицій, цей день має ще й низку заборон. Ознайомтесь з ними у цій статті та не порушуйте їх, щоб не накликати на себе біди.

Перш ніж перейти до переліку заборон цього дня, хочемо нагадати, що цьогоріч ми вперше відзначатимемо Івана Купала не у липні, а у червні. Це пов’язано з переходом ПЦУ та УГКЦ на новий церковний календар.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ви запитаєте, причому церковний календар до народного свята Івана Купала? Пояснюємо: воно пов’язане з важливим церковним святом - Різдвом Івана Хрестителя. І оскільки через перехід на новоюліанський календар більшість релігійних подій змістилися у даті на 13 днів раніше, то й Івана Купала також тепер будемо святкувати по-новому - 24 червня замість 7 липня.

Коли буде Івана Купала у 2024 році
Івана Купала 2024. Фото: 24tv.ua

Головні заборони свята Івана Купала

До нашого часу дійшло кілька заборон та забобон, у які вірили наші предки. Якщо не хочете перевіряти долю, порушуючи їх, тоді ось що не варто робити цього дня.

► Як і в будь-яке церковне свято, цього дня не варто сваритися, з’ясовувати стосунки, лаятися, лихословити та ображати інших.

► Щоб в дім не нагрянула нечисть, не варто спати у ніч на Івана Купала. Через активність нечисті цієї ночі також не ходять до лісу та не купаються у відкритих водоймах.

► Якщо цього дня дати в борг гроші, потім на вас самих чекатимуть злидні та фінансові труднощі. Також не варто підіймати гроші, які знайшли на землі - можете привернути в дім хвороби та неприємності.

► На Купала не продають та не віддають свої речі - з ними з дому зникнуть щастя та благополуччя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми ділилися прогнозом погоди на Івана Купала. Також у цій статті ви знайдете головні прикмети, пов’язані з цим святом.