Найсильніші молитви до пророка Захарії та праведної Єлисавети: від безпліддя та небезпеки

Усі свята
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Молитви до Захарії та Єлисавети, фото
Молитви до Захарії та Єлисавети від безпліддя. Фото: geralt

Збережіть собі ці тексти молитов та прочитайте їх на День пророка Захарії та праведної Єлисавети

До 2023 року українці відзначали День пророка Захарії та праведної Єлисавети 18 вересня. Та за новим календарем його святкують 5 вересня. Це свято присвячене батькам Івана Хрестителя — його мама, праведна Єлисавета, довгий час не могла завагітніти. Однак одного дня до Захарії прийшов архангел Гавриїл. Він сповістив його про те, що незабаром у подружжя народиться син, який буде великим пророком та розповідатиме людям про прихід Ісуса. Тож, цього дня, віряни, які хочуть мати діток, згадують святих й моляться до них, щоб ті їх благословили.

Цікаво, що наші предки цього дня визначали, якою буде осінь і зима. Вважалося, що якщо листя на горобині вже пожовкли, попереду довга, дощова осінь і холодна зима. На Захарія і Єлизавету часто святкували весілля. А ще, звісно, молились. Особливо ті, в кого довго не було дітей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Молитва до Захарії та Єлисавети від безпліддя

О, святі пророче Захаріє і праведна Єлизавето, молимо вас, зверніть свої милостиві очі на нас, що страждаємо від безпліддя. Ви, що за своє терпіння та віру отримали благословення бути батьками великого Предтечі Господнього, Йоанна Хрестителя, почуйте наше прохання.

Молимо вас, заступники наші, допоможіть нам у випробуванні, наділіть нас силою не втратити віру і надію на милість Божу. Просимо вас, щоб вашими святими молитвами Господь зглянувся на наші сльози, послав нам дар материнства і батьківства, як колись послав його вам у вашому похилому віці.

Нехай Господь через ваше заступництво дарує нам плід утроби, щоб і ми могли прославляти Його в милості Його і величі. Амінь.

Молитва до Захарії та Єлисавети за захист та благословіння

Про святість угодниці Божої, пророче Захарія та праведна Єлисавета! Подвигом добрим, що подвизався на землі, сприйняли на небесах вінець правди, якого ж Господь приготовив усім, хто любить Його. Тим же дивлячись на ваш святий образ, радіємо про преславне закінчення вашого проживання і шануємо святу пам'ять вашу. Ви ж, чекаючи на Престол Божий, прийміть наші моління і принесіть до Всемилостивого Бога, про що пробачити нам усякий гріх і допомогу нам стати проти диявольським підступом, та позбувшись скорбот, хвороб, бід і напастей і всякого зла, благочесно і праведно поживемо віце і сподобимося вашою предстательністю, якщо й недостойні єси, бачити благаючи на землі живих, славлячи Єдиного в святих Своїх славимого Бога, Отця і Сина і Святого Духа, нині і на віки віків. Амінь.

Сильна молитва до Захарії і Єлисавети

Праведних твоїх Захарії і Єлисавети, Господи, пам'ять празднующе, тими молимо Тебе: спаси душі наші. Священства в одежу обкладений, премудрий, по Законові Божому всеспалення приємна священнолепно приносив єси, Захаріє, і був єси світильник і глядач таємних, знамення в тобі благодаті носячи виразно, всемудрое, і мечем убієнних як були ми на храмі Божі, Христов пророче, з Предтечею молі спастися душам нашим. Пророк днесь і священик Всевишнього, Захар запропонуй, Предтечі батько, трапезу своєя пам'яті, вірних живлячи, пиття бо правди всім розчинивши, цього ради скончавается, яко Божественний таіннік Божої благодаті. Яко місяць сповнена, Світло Правди від Мисленнаго Сонця Месії Ти прийняла, і у всіх заповедех Господніх з Захаром ходила єси, Боговозлюблені Єлисавети. Гідними убо тя піснями ублажающе, Всещедраго Світу, просвещающаго всіх, Господа величаємо. Амінь!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтесь, що не можна робити цього дня. Ми розповіли про головні заборони 5 вересня.