Чому сьогодні не можна скаржитися на життя: особливості свята 6 жовтня

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Що не можна робити 6 жовтня - перелік заборон
Головні заборони свята 6 жовтня. Фото: glamour.kyiv.ua

Після переходу на новий календар ці два свята припадають на 23 вересня

6 жовтня у церковному календарі (за старим стилем) - День пам’яті апостола Фоми та День зачаття пророка Іоанна Хрестителя. Щоб не провести цей день у гріху, дізнайтеся, які дії сьогодні під забороною.

Та перш ніж перейти до частини “що не можна робити цього дня”, давайте спочатку згадаємо, ким були святі. Нижче ділимося історією цих свят.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

День зачаття пророка Іоанна Хрестителя

У священника Захарія та його дружини Єлизавети довгий час не було дітей. Так Господь випробовував подружжя, поки не побачив, що вони до цього готові - тоді він подарував їм сина, який народився у пустелі. А все тому, що у той час цар Ірод вбивав всіх немовлят, шукаючи маленького Ісуса Христа.

Царські вояки схопили та вбили Захарія, який не зізнався, де матір з дитиною. Сама ж Єлизавета померла через 40 днів, почувши про смерть чоловіка і не змігши винести горя. Щодо їхнього сина, то він зростав у пустелі та вийшов до народу, коли відчув у собі потребу Месії.

День пам’яті апостола Фоми

Він жив у Галілеї, займався рибальським промислом і був одним з 12 апостолів. Він не повірив у воскресіння Христа, тому Месія сам йому з’явився та показав свої рани. Апостол займався проповідуванням християнства у Персії і Індії та помер мученицькою смертю в I столітті.

Що не можна робити 6 жовтня:

  • конфліктувати, сваритися, лихословити, скаржитися, обманювати, пліткувати, лінуватися;

  • відмовляти у допомозі та милостині;

  • переїдати;

  • косити та палити траву.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми публікували календар церковних свят на жовтень 2024 року. Дізнайтеся, що і коли будемо відзначати за новим стилем - у цій статті.