На паличках, на воді і на книзі: найцікавіші ворожіння на Щедрий вечір, які допоможуть зазирнути в майбутнє

Новий рік і Різдво
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Здавна вважалося, що ворожіння на Щедрий вечір можуть показати нам майбутнє та розповісти дівчатам про їх судженого. Хоча церква ці обряди не схвалює, в народі вони все ж мають популярність. Ми зібрали найвідоміші гадання на Меланки..

Раніше Маланки, або Щедрий вечір святкували 13 січня. Однак з переходом на новий церковний календар дата свята змістилася. Тепер Щедрий вечір ми святкуємо 31 грудня, а отже в цей день і гадаємо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Ворожіння на паличках

Для цього гадання треба взяти три палички – червону, білу та синю – і покласти їх в коробку. Треба тягти їх тричі. Перша говорить про багатство майбутнього чоловіка: червона – багатий, біла – достатньо зароблятиме, синя – бідний. Друга дозволяє дізнатися про зовнішність: червона – красень, біла – симпатичний, синя – непривабливий. Третій раз вказує на ступінь кохання: червона – палко та до кінця життя, біла – ревнуватиме безжально, синя – зраджуватиме.

Ворожіння по собаках

До кімнати, де сидить дівчина, впускають собаку. За поведінкою собаки можна здогадатися про її долю: якщо пес відразу підбігає до неї – щасливий шлюб; якщо спершу нюхає підлогу – сердите та суворе подружжя; а якщо відразу ласкаво лащиться та виляє хвостом – чоловік буде лагідним.

Ворожіння за допомогою підслуховування

Той, хто ворожить, йде під чужі вікна та підслуховує будь-яку розмову. Залежно від того, хто говорив: молодий чи старий, тверезий чи п'яний, чи розмова була веселою, чи неприємною, результат передбачає чоловіка молодого чи старого; того, хто не питиме чи п'яницю; життя веселе та безтурботне, або важке та неприємне.

Ворожіння на воді

Треба опустити перстень у воду і виставити цю посудину на ніч на мороз. Кількість горбків на воді вказує на кількість наречених цьогоріч. Якщо вода замерзла однією опуклістю – скоро вийдеш заміж, а якщо рівно – для весілля ще не час.

Ворожіння на книзі

Незмінно улюблене, правдиве та дуже просте ворожіння. Треба взяти художню книгу і задумати питання. Потім навмання відкрити сторінку і вказати пальцем на будь-який рядок. Це і буде відповіддю на твоє питання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, що не можна робити на Новий рік. Дізнайтеся, як уникнути смутку, невдач, фінансових проблем та зради у новому році.