10 ідеальних книг для осіннього релаксу (СПИСОК)

Особистісний розвиток
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Коли за вікном іде дощ і такий холод, що не до прогулянок -  саме час передивитися свою бібліотеку і вибрати книгу на осінній вечір. Зробити гарячого чаю, закутатися в теплу ковдру і насолоджуватися хорошими історіями перегортаючи сторінки.

Які книги варті вашої уваги і припадуть до смаку вирішувати вам. Ідеальною добіркою для осіннього настрою, поділиться vsviti. Вам залишиться лише вибрати книгу яка пасуватиме саме зараз.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

1. О. Генрі "Останній листок"

10 ідеальних книг для осіннього релаксу - фото №1

Коротка розповідь саме на осінню пору, яка лишає довгий посмак. Цю річ варто перечитувати знову і знову. Адже варто нагадувати собі про те, яке наше життя дивовижне і сповнене глибоких почуттів. Де панує дружба і люди вміють жертвувати собою.

 2. Рей Бредбері "Напередодні Дня всіх святих"/"Дерево Гелловіну"

10 ідеальних книг для осіннього релаксу - фото №2

Книги Бредбері підійдуть на будь-який настрій, погоду і пору року. Вона гарно підійде людям, які у буденному житті шукають магію і прагнуть розгадувати таємниці. Та у дорослому житті полюбляють дивовижні історії.

3. Карлос Руїс Сафон "Тінь вітру"

10 ідеальних книг для осіннього релаксу (СПИСОК) - фото №3

Для осіннього настрою навдивовижу ідеальний. Готичний роман про Середньовіччя і нереальні історії. Головний герой у дитинстві натрапляє на магічну книгу, яка змінила його подальше життя. Автор проводить нас через перипетії і пригоди, повороти долі і формування взаємин з людьми.

4. Діана Сеттерфілд "Тринадцята казка"

10 ідеальних книг для осіннього релаксу (СПИСОК) - фото №4

5. Фенні Флеґґ "Смажені зелені помідори в кафе "Зупинка"

10 ідеальних книг для осіннього релаксу (СПИСОК) - фото №5

Багато хто вважає, що книга цікавіша за фільм з такою ж назвою. Здається, просто дві жінки пліткують попиваючи каву. Але насправді головні героїні обговорюють історії з життя людей, які їх оточують. Захопливі, веселі, іноді сумні розповіді, які здатні надихнути і розвіяти осінню хандру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

6. Скарлетт Томас "Наш трагічний Всесвіт"

10 ідеальних книг для осіннього релаксу (СПИСОК) - фото №6

Книжка англійського письменника, яка переносить нас у атмосферу, що притаманна  Англії: похмура погода, чай з молоком, опустілі вулички, каміння бруківки, яке покрите мохом. Героїня книжки - письменниця, яка знаходить книгу, яка повністю перевертає її життя. Світ навколо повністю змінюється, незмінною лишається лише осінь.

7. Шарлотта Бронте "Джейн Ейр"

10 ідеальних книг для осіннього релаксу (СПИСОК) - фото №7

Вічна класика зачитана любителями книг до дірок. Варто прочитувати не один раз, особливо в осінню пору. Мало кого ця книжка здатна не зачепити. Вона лишає свій слід у серці людини назавжди.

8.  Ернест Гемінгвей "Свято, яке завжди з тобою"

10 ідеальних книг для осіннього релаксу (СПИСОК) - фото №8

Дуже влучно і детально передає атмосферу життя Парижу початку 20 століття. Автор пригадує своє життя, перші письменницькі починання і життя з дружиною. Книга була видана після смерті письменника по записах його блокноту.

9.  Кеннет Грем "Вітер у вербах"

10 ідеальних книг для осіннього релаксу (СПИСОК) - фото №9

Справжня класична англійська казкова історія, яка буде цікавою і дітям, і дорослим. Ця книга обов'язково має бути у вашій сімейній бібліотеці, адже вона здатна прищепити і розвинути смак у дітей.

10. Оксана Забужко "Музей покинутих секретів"

10 ідеальних книг для осіннього релаксу (СПИСОК) - фото №10

Чудовий атмосферний роман української письменниці Оксани Забужко, неодноразово відзначуваний як "книга року" (в Україні, Німеччині, Швейцарії, Польщі). Він вважається візитівкою нової української літератури і визнаний як "роман нобелівського класу". Родинна сага трьох поколінь, події якої охоплюють період від 1940-х років до весни 2004-го. Тут - про владу минулого над майбутнім, про кохання, зраду, смерть та споконвічну війну людини за право бути собою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Звичайно це лише початок з нескінченного переліку цікавих книг. Кожен формує свою власну бібліотеку виходячи з своїх уподобань. Можливо у ній і не буде книг з переліку, які має прочитати кожен, але неодмінно вони лишаються улюбленими і читаними не один раз.

Головне фото: freepik