Неможливо відірватися! ТОП-10 книг, які ви не зможете відкласти, доки не прочитаєте повністю

Особистісний розвиток
524
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Провести вечір читаючи книгу - що може бути краще для осіннього вечора. А якщо книга захоплива, то ні спати, ні їсти не доведеться, поки не прогорнеться остання сторінка.

Досить рідко трапляється отримати до рук книгу, яка цілком заполонить ваші думки і триматиме у напрузі до самого кінця. Підбіркою саме таких книг з захопливим фіналом і дивовижними сюжетними лініями, поділиться tutkatamka.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

1. Діана Сеттерфілд , "Беллмен і Блек, або Незнайомець в чорному"

Неможливо відірватися! ТОП-10 книг, які ви не зможете відкласти, доки не прочитаєте повністю - фото №1

В житті людини жодна річ не залишається непоміченою, і будь-які дії мають свої наслідки. Так сталося, що в дитинстві хлопчик Вільям вбив пташку. Протягом життя він не згадував про грака, пройшли роки, Вільям виріс і став щасливою людиною, одружився і став батьком. Проте, граки мають гарну пам'ять. Одного дня до героя приходить незнайомець у чорному одязі і змушує укласти певну угоду. Книга захоплива, тримає у напрузі і притягує своєю похмурістю.

2. Патрік Несс, "Більше, ніж це"

Хлопчик Сет знаходиться у складному підлітковому періоді і одного дня вирішує покінчити життя самогубством. Але він не здогадується, що за межею ще не кінець, адже він потрапляє до покинутого, дивного світу. Що чекає його у цьому місці і які несподіванки попереду він навіть не здогадується. Яскравий  роман не відпускає до самого фіналу.

3. Девід Ніколс, "Один день"

Двоє людей, які дружать все життя, колись мали можливість стати коханцями, проте їх зупинив страх. Кожного року вони призначають зустріч один одному в один і той самий день, щоб дізнатися про події, які відбулися у їхньому житті. Це історія про втрачені можливості та час, який не владний над почуттями.

4. Франк Тілье,  "Головоломка"

Неможливо відірватися! ТОП-10 книг, які ви не зможете відкласти, доки не прочитаєте повністю - фото №2

Двоє завзятих людей, які заробляють на життя полюючи за скарбами, взяли участь у загадковій грі з назвою "Параноя". Правила оточені таємничістю, зате головний приз становить велику суму у розмірі 300 тис. євро. У грі залучені 8 гравців, але за перемогу доведеться заплатити свою ціну.

5. Гілліан Флінн, "Гострі предмети"

 Простий репортер Камілла прагне побудувати кар'єру у журналістиці. Працюючи у газеті Чикаго вона отримує завдання написати матеріал про жахливі вбивства дівчат у містечку, звідки вона родом. Які відкриття чекають на неї за вікнами провінційних  будинків та чи не відкриє  її сенсація страшні кошмари ви не дізнаєтеся до кінця книги.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

6. Орхан Памук,  "Музей невинності"

Зворушлива та цікава історія про кохання, яке відчуває заможний турок до своєї далекої родички. Він одержимий сильним почуттям, яке змушує його колекціонувати всі речі до яких торкалися руки коханої молодої жінки.

7. Маріша Пессл,  "Нічне кіно"

Неможливо відірватися! ТОП-10 книг, які ви не зможете відкласти, доки не прочитаєте повністю - фото №3

Історія про Кордову - самітника -режисера, який протягом 30 років не виходив на люди. Його картини під назвою "Нічне кіно"показують лише на закритих переглядах. Одного дня дочку режисера знаходять мертвою. Розпочинається розслідування, яке приводить журналіста Скотта Макгрета до таємничого світу повного моторошних ілюзій.

8. Філіп Клодель , "Дитя пана Ліна"

Війна змусила біженця пана Ліна шукати притулку на чужині. Складність полягає у тому, що він опікується своєю маленькою онукою. Це єдина близька людина, яка залишилася з ним.Чоловіку пощастило знайти підтримку від старого француза, який став справжнім другом і опорою у чужій країні. Розв'язка книги буде несподіваною і байдужим не залишить жодного читача.

9. Іен Макьюен, "Спокута"

Діти з надзвичайною фантазією можуть накоїти багато біди. Так сталося з дівчинкою, яка звинуватила невинну людину, що зруйнувало його долю і долю сестри.Через все життя вона пронесла каяття і жаль за втраченим часом. Історія про прощення і кохання, яка відгукнеться у кожному серці.

Неможливо відірватися! ТОП-10 книг, які ви не зможете відкласти, доки не прочитаєте повністю - фото №4

Такі книги варто прочитати кожному, адже вони не відпускають читача до останньої сторінки та які можна перечитувати безліч разів. Кожного разу існує можливість віднайти щось невідоме і приховане, яке не відкривається з першого разу.