Покращать пам'ять та увагу: ТОП-5 практик, які потрібно додати до щоденного життя

Особистісний розвиток
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото щаслива жінка в офісі
Фото: idea.24tv.ua

Уважності та відмінної пам'яті можна досягнути постійними практиками

Людина не може працювати без відпочинку, адже тоді ми починаємо швидко втомлюватися. Робити перерви , прогулюватися важливо, щоб мозок мав час відновитися та працювати на повну. Адже навіть найбільші трудоголіки можуть вигоріти з часом.

Не можна зосереджувати своє життя лише навколо роботи. У нашому світі надзвичайно багато цікавих речей, які заслуговують вашої уваги. Ми пропонуємо вам кілька важливих порад, які необхідно додати до щоденного життя, щоб підвищити продуктивність і відчути насолоду від найменших дрібниць. Тоді ви станете значно уважніші і розвинете свою пам’ять.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спорт

Правильно підібрані фізичні навантаження корисні для будь-якого віку, статі та статусу. Обирайте те, що подобається та додавайте до свого ранкового чи вечірнього ритуалу. Досить корисно робити коротку зарядку посеред робочого дня чи під час обіду.

Повноцінний сон

Щоб мозок відновився та якісно відпочив, потрібно створити для себе сприятливу атмосферу. Провітрюйте кімнату перед сном чи лишайте відкритим вікно, частіше змінюйте постільну білизну, подбайте про комфортну піжаму, матрац та ортопедичну подушку. Також важливо не нехтувати сном та висипатися понад 6 годин.

Перерви важливі

Яка б велетенська кількість справ вас не чекає, але не забувайте робити перерви під час роботи та навчання. Так мозок зможе відновитися та працювати з новою силою.

Харчуватися потрібно правильно

Пам’ятайте, що сніданок має бути присутнім завжди. Обирайте для себе корисну збалансовану їжу, багато зелені. овочів, фруктів та обмежте вживання фастфуду та кофеїну.

Тренуйте пам’ять при можливості

Обмежуйте себе у перегляді соцмереж. Краще розвивайте звичку читати, розв’язувати головоломки та цікаві задачі для розвитку пам’яті і спостережливості.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про речі, які роблять людину щасливою . Тому ніколи не шкодуйте це для себе.