Занотовуйте власні мрії, це важливо: експерт розповів, як визначати пріоритети та знаходити мотивацію

Особистісний розвиток
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

для чого записувати мрії
Фото: unsplash.com

Ми записуємо важливі речі, щоб запам'ятати їх. Але варто вносити в нотатки і власні мрії

Згідно зі статистикою, 80% людей навіть не думають про свої мрії та цілі. Ще 20-16% не записують їх, 3% взагалі про них забувають і лише 1% регулярно занотовує свої мрії та переглядає їх.

Що цікаво, саме це 1% людей має більше шансів втілити мрії в реальність.

Як здійснити свою мрію: поради від автора книжок про психологію

Related video

Отримати бажане та здійснити мрії допоможуть нотатки, вважає автор книжок з психології Роберт Грін. Про те, які переваги має записування мрій та як воно допомагає на шляху до їх здійснення, пише ТСН.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

В сучасному світі легко відчути себе надто завантаженим та потрапити у пастку купи справ. А потім, як дзига, постійно перескакувати від однієї задачі на іншу і, в результаті, забути про власні мрії. Іноді такі періоди тривають кілька днів чи тижнів, а інколи — роками чи десятиліттями.

Як правильно записувати мрії? Чіткого плану нема. Варто почати та перенести власні цілі  та бажання на папір та залишити ці нотатки на видному місці. Це стане своєрідним нагадуванням про те, чого ви прагнете.

Щобільше, просте записування допоможе мозку краще запам'ятати цілі та мрії. Роберт Грін радить ще декілька способів:

  • Подумати про те, що справді для вас важливо

Варто регулярно приділяти час мріям, аналізу того, що для вас справді важливо і оцінювати, чи потрібне вам здійснення цих мрій, чи ні. За потреби можна внести корективи в ці плани.

  • Зробіть карту бажань

Карта бажань — це не просто цікаво проведений вечір, а й можливість проілюструвати власні мрії та цілі. Ця візуалізація може навіть мотивувати до підсвідомих кроків назустріч до здійснення мрій. 

Зробити карту бажань досить просто, а для зручності можна знайти цікавий шаблон в інтернеті.

  • Створіть власну мантру

Цей спосіб підійде тим, хто любить медитувати та слухати мантри. Можна розробити свою власну мантру та записати її на диктофон, або ж піти далі та накласти на власний голос музику, що розслабляє.

Раніше ми розповідали про те, як справити гарне враження на співрозмовника. Своїми порадами поділилися експертка з етикету.