У чому секрет щастя? Його можна описати одним простим словом, яке знає кожен

Психологія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як стати щасливою - що таке щастя і де його шукати
Секрет щастя: у чому він? Фото створене ШІ для ХОЧУ

Як знайти баланс між "давати" та "отримувати"

Кожен із нас хоче відчувати любов та підтримку. Часом ми її справді відчуваємо і почуваємося найщасливішою людиною на світі, а часом — ні… Що не так з нашим уявленням про щастя і яким одним-єдиним словом його можна описати, розповідаємо далі!

Виявляється, причиною всіх наших бід у житті може стати звичайний дисбаланс. Це коли ми даємо більше, ніж отримуємо натомість. Один чи два рази — це нічого страшного, а от якщо йдеться про постійну віддачу всіх своїх сил та енергії, а взамін ми не отримуємо НІЧОГО, слід бити на сполох, розповідає Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Головне слово у нашому житті, яке гарантує щастя — баланс. Він має бути у всьому: між особистим життям і кар’єрою, між часом для родини, друзів та сторонніх людей, між силами, витраченим вами на інших людей, і тим, наскільки багато часу та уваги ви приділяєте собі.

Отже, у своєму прагненні донести власну любов та цінність на цій Землі, ми часто даємо іншим набагато більше, ніж можемо, свідомо або несвідомо ігноруючи при цьому власні потреби. Через деякий час це призводить до вигорання, розчарування та появи нездорових стосунків, загального незадоволення життям і проблем у всіх його аспектах.

Здоровий баланс має виглядати так:

5 порад, які допоможуть вам віднайти баланс у житті та стати щасливою:

  • Візьміть відповідальність за свої почуття та дії.

  • Спробуйте зрозуміти потреби інших, але не ігноруйте при цьому свої.

  • Навчіться здорових навичок спілкування.

  • Даруйте щиро, без очікувань на винагороду.

  • Не бійтеся просити про допомогу, якщо відчуваєте, що зараз вам це потрібно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, на які теми не варто говорити з іншими людьми. Якщо йдеться не про ваших партнерів, близьких друзів чи родину, їх краще оминати стороною, бо потім з вами або перестануть спілкуватися, або ж виникне ризик, що про ваші проблеми знатиме пів світу…