Аромат допомагає у стосунках та фінансах: психолог розповіла, як це

Психологія
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Як аромат може впливати на людину
Ароматерапія, фото: 0532.ua

Психолог розповіла про корист ароматів

У Китаї під час медитацій часто додають різні аромати. Здавна люди відзначили, що запах має чималий вплив на людину. Аромат може підняти настрій і навіть допомогти бути впевненим у собі. Раніше ми писали, які парфуми підібрати для нареченої, а тепер розкажемо, як аромати допомагають під час стресу та інших важливих подій.

Психологиня та ароматерапевтка Наталія Натіна розповіла, як аромати впливають на підсвідомість людини. З її слів, усі ефірні олії здатні вмикати механізм саморегуляції в організмі. А ще вони збуджують імпульси в рецепторах носа, що в свою чергу проєктуються на ділянки мозку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Саме тому є аромати, які впливають на стосунки, фінанси та успіх. Наприклад — афродизіаки. Експерт пояснила, що частина мозку, яка відповідає за ерогенні зони, активується, коли рецептори відчувають певні аромати.

Перша складова ефірної олії, яку ми відчуваємо одразу, є — аромат. Він збуджує імпульси в рецепторах носа, що проєктуються на ділянки мозку і відповідають за ерогенні зони, а відтак — статеві органи,
— поділилася ароматерапевтка.

Також Наталія Натіна додала, що аромат лимона підвищує концентрацію уваги, лаванда заспокоює, сприяє гарному сну, знімає нервове напруження. А ладан взагалі є антидепресантом, який розслабляє та посилює ефект духовних практик.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про парфуми для різних знаків Зодіаку. Езотерики підказали, який аромат підійде для різних стихій.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.