Обережніше з розділовими знаками: експерт з етикету назвав помилки під час листування, які заважають комунікації

Психологія
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

як правильно переписуватися
Фото: unsplash.com

Найголовніших помилок в листуванні можна уникнути

Зрозуміти текстові повідомлення іноді буває важко. Одержувач може зчитати емоції не так і, своєю чергою, невірно розтлумачити зміст. І часто причиною цього стають розділові знаки.

Головна помилка у повідомленнях: думка експерта з етикету

Отже, зміст повідомлень залежить від розділових знаків, які використовують люди. А от увесь тон тексту змінюють крапки, каже співавтор книги "Етикет Емілі Пост: Ювілейне видання" Деніел Пост Сеннінг. Про це пише CNBC. 

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як приклад Сеннінг крапки в кінці повідомлення, яке складається з одного-здвох слів (міленіали, ви давно про це казали!). Експерт пояснює, що знаки оклику та емодзі в текстовому повідомленні сприймаються легше, а от крапки можуть надати повідомленням ворожого тону.

Але крапку можна використати у випадку, коли ви хочете підкреслити серйозність питання.

А в чому секрет знаків оклику? З їх допомогою можна показати ентузіазм без надмірного захоплення. Більш того, з його допомогою можна змінити тон на більш позитивний.

Існує ще один важливий момент, який варто врахувати при листуванні. Сеннінг попереджає, що гумор в повідомленнях варто використовувати обережно. Адже в жартах дуже велике значення має тон, яким він сказаний (або ж написаний). І тут вже можуть виникнути проблеми з інтерпретацією.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сеннінг зауважує, що писати смішно дуже важко, саме тому перед тим, як жартувати в повідомленнях, варто подумати про те, чи зрозуміє одержувач ваші слова правильно. 

Раніше ми розповідали про те, чому людям не вдається почати нове життя з понеділка. На це є 5 причин.