Таке не прощається і не забувається: 7 фраз, після яких з людиною можна попрощатися назавжди

Психологія
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Які фрази використовують токсичні люди у сварці
7 токсичних фраз, після яких з людиною треба перестати спілкуватися. Фото: depositphotos.com

Безневинними їх аж ніяк не назвеш 😡

Спілкування — це справжнє мистецтво, зрозуміти яке під силу далеко не кожному. Іноді люди городять стільки дурниць, що й на голову не налазять 🙄 Ми вже розповідали, як зрозуміти, що людина, яка стоїть перед вами, емоційно незріла і з нею немає про що говорити. Тепер же розкриємо кілька нюансів, які так само вбережуть вас від токсичних людей, які морально досі не виросли.

Оскільки спілкуватися нам доводиться повсякчас, варто навчитися гарно розбиратися в людях. Зокрема, визначати чіткі особисті кордони та розпізнавати токсичні коментарі, передає zatyshok. Ось, наприклад, після того, як почули одну з цих 7 фраз, можете сміливо попрощатися з людиною назавжди: вам не варто витрачати на неї більше ані хвилини! 👇

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

1️⃣ “МЕНІ НАЧХАТИ, ЩО ТИ ДУМАЄШ!“

Якщо хтось відкрито нехтує вашою думкою, варто задуматись: зазвичай такими фразами розкидаються ті, хто не налаштований на діалог, а прагне над вами домінувати. Спілкування з такою людиною геть непродуктивне, адже її мета – нав’язати власну вам власну думку та самоствердитись за рахунок когось.

2️⃣ “ТИ НІЧОГО НЕ МОЖЕШ ЗРОБИТИ НОРМАЛЬНО“

Так говорять маніпулятори, які хочуть взяти ваші почуття та дії під свій контроль. Це дуже токсична фраза, яка руйнує вас як особистість, навіть якщо наразі ви з цим твердженням не погоджуєтесь. Таке спілкування ліпше не продовжувати.

3️⃣ “ТЕПЕР ТИ У МЕНЕ В БОРГУ!“ / “БУДЕШ ВИННА!”

Якщо вам допомогли, але натомість сказали, що ви тепер його / її боржник, краще відмовитися від стосунків з цією людиною і постаратися більше з нею не перетинатися, щоб не бути їй все життя винним. Нормальні дорослі стосунки будуються на взаємності, а не на вигоді.

4️⃣ “ТА КОМУ ТИ ТРЕБА?!“

Величезний червоний прапор у стосунках — тікайте якнайдалі, причому бігом! Ця жахлива бридка маніпуляція використовується для того, щоб вбити вашу самооцінку й принизити вас. Той, хто дозволяє собі розкидатися подібними фразами, дуже токсична особистість, яка тільки й вміє, що отруювати все навколо.

5️⃣ “НЕ МЕЛИ ДУРНИЦЬ!”

Начебто, цілком собі безневинна фраза, коли двоє людей спілкуються між собою і одна з них трохи перегинає палицю у своїх судженнях… Але ні — насправді казати таке не нормально. Ця фраза рівноцінна тому, що ваша думка нікому нецікава, та й загалом ви людина з поганенькими аналітичними здібностями і користі від ваших роздумів ніякої.

6️⃣ “ТИ НІКОЛИ ЦЬОГО НЕ ЗРОБИШ!”

Ніколи не говори “ніколи” і ніколи не дозволяй іншим вказувати тобі, на що ти здатна! Подібні негативні установки дійсно можуть призвести до того, що тобі не вдасться втілити у життя свій задум, але тільки через те, що в тебе недостатньо вірять інші та, як наслідок, ти й сама починаєш сумніватися у своїх силах…

7️⃣ “ЗАМОВКНИ”

Дуже груба фраза, після якої говорити взагалі-то й не хочеться… От і не говоріть з цією людиною більше ніколи — виконайте останнє її прохання у вашому житті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнавайтеся, що таке синдром втрачених можливостей і чим він вам може нашкодити. Розповідаємо, чому не варто повсякчас порівнювати себе з іншими й думати-гадати, як би склалося ваше життя, якби колись, одного разу ви… (тут можете додати свій варіант 😉)