Не помиляється лише той, хто нічого не робить: 5 страхів, які заважають відкрити свій бізнес

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Причини, які заважають почати свій бізнес
Власний бізнес. Фото: sotni.

Розпочати свій бізнес - це означає ризикувати, щоб досягти успіху

Розпочати свій бізнес - це завжди складно, ризиковано та супроводжується багатьма “але”. Страх не впоратися, мало досвіду, закінчаться гроші та інші причини, які стають на заваді розпочати свою справу чи перетворити власне хобі на прибуток.

Відсоток жінок у бізнесі у сучасному світі такий самий, як і чоловіків, а у деяких країнах, навіть переважає. Які можливі причини заважають вам розпочати свій бізнес та рухатися на шляху до успіху, розповідає канал Жіночий бізнес.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Стартовий капітал. Насправді він потрібний не завжди і не для кожного виду бізнесу. Якщо ви продаєте послуги, то ключовим ресурсом буде ваш час, вміння, навички та таланти. Зрештою, якщо є мета, можна протягом певного часу “затягнути пояси” та накопичувати кошти. Також зараз є можливість отримати грант від держави, залучити спонсорів чи взяти позику.

Мало досвіду. Не існує жодного бізнесмена, у якого все вийшло з першого разу, без помилок та втрат. У вас і не буде ніколи всіх навичок для відкриття свого бізнесу, ніде цього не навчають, навіть на спеціальних відомих курсах чи семінарах.

Страх залишитись без грошей і втратити все. Це найреальніший з усіх можливих страхів. Найкраще подбати заздалегідь та підготувати собі подушку безпеки, яка дозволить протягнути мінімум 6 місяців.

Не знаю, з чого почати . Почніть із продажу. Це найголовніше, адже немає клієнтів - немає бізнесу.

Страх відповідальності. Тут вам потрібно визначитися: самому контролювати своє життя і не мати максимальної планки доходу. Або ж працювати на інших та залежати від зарплати. Не треба боятися відповідальності. Тільки на початку вона буде на вас тиснути (за умови, що ви дуже обов'язкова людина), а потім навчитеся отримувати від неї задоволення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про кращі тренди в рекламі у 2024 році. На що варто звернути увагу при рекламуванні в інтернеті.