Закинути гроші на чужу картку через термінал уже не вийде: НБУ підготував сюрприз для українців

Бізнес та гроші
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Чи можна через термінал поповнити чужу картку - в Україні запровадили зміни
Зміни у поповненні карток через термінали: що треба знати. Фото: zaxid.net

Держава відрізає усі варіанти схитрити і не платити податки

Про те, що з жовтня перекази між картками мають ліміт, ми вже розповідали. Тепер здивуємо вас ще більше: поповнити чужу банківську картку через термінал тепер теж не вийде — Нацбанк “прикрив” і цей варіант перекинути комусь грошенят. Що сталося і з чим це пов’язано — розповідаємо далі.

Попри те, що в Україні вже давно йде боротьба за легалізацію бізнесу та вихід з тіні тих, хто забирає зарплату в конверті, роботи у цьому напрямку державному сектору не бракує. Різні обмеження, які час від часу “викочуються” банками, Держпраці та іншими профільними установами, українці вчаться обходити дуже швидко 😅 Але й держава не пасе задніх і запроваджує все нові та нові правила, які все частіше торкаються чималої кількості дорослого населення країни. Як-от зараз.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Нещодавно НБУ заблокував один зі шляхів обходу заборони на виплату зарплати “в конверті”, яким активно користувалися немало українських роботодавців, щоб відкрутитися від “зайвих” податків. Ідеться про поповнення карток працівників через термінал. Деталями щодо нововведення ділиться президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

На сьогоднішній момент Нацбанк дійсно фактично заблокував цю схему, коли можна було взяти гроші — без відкриття рахунку, і закинути ці гроші іншій особі на рахунок через “поповнялку”. Це можна було робити. Тепер це не можна — тепер ти можеш поповнити тільки власний рахунок, а з власного рахунку можеш перекидати куди хочеш.

А якщо ти не можеш пояснити, де ти взяв гроші, щоб поповнити власний рахунок, значить, відповідно, ти ідеш в податкову, пишеш декларацію, платиш податки і легалізуєш гроші,
- пояснює Олександр Охріменко.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що буде, якщо запізнитися з передачею показників лічильника на електроенергію. А ще — що робити з боргами за комуналку, якщо немає змоги заплатити вказані у платіжках суми і є ризик відрізання вас від мережі.