Відкусили паску до Великодня? Ось до чого це може призвести

Важливо знати
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Паска, картинка
Фото створене за допомогою ШІ, Хочу

Коли можна їсти паску, і чи гріх пробувати її до Великодня

Віряни готуються до Великодня. Поки не настане Воскресна неділя, ніхто не їсти писанки, крашанки і паски. Раніше ми писали, що не можна купувати на Великдень, а тепер розкажемо, чи дійсно гріховно їсти паску до настання цього свята.

До Великодня чимало людей дотримуються посту. В цей час не можна їсти м'ясо, рибу та інші продукти. Проте священники наголошують, що головний пост — це утримання від гріха, злості, сварок і помсти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отож, чи грішно спробувати паску до Великодня? З однієї сторони — так, адже під час дотримання посту потрібно обмежити себе у такій їжі. А з іншої сторони — ні. Христос уже воскрес, і для Нього найважливіше — ваше добре серце, любов, мир, добро та чесність, яку ви несете.

Особливо, якщо це стосується випікання пасок для дітей, які є нужденними або залишилися без батьків. Або ж для захисників ЗСУ. Перед тим, як подарувати для них такі смаколики з нагоди Великодня, варто спробувати, чи все пропеклося, і чи смачно вийшло.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що потрібно дарувати на Великдень похресникам. Експерт розповів, що означає “волочильне” , коли його дарують, і що це має бути.