5 символів української столиці, про які варто згадати напередодні Дня Києва

Важливо знати
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Каштани, фото
Фото: nashkiev.ua

У 2024 році День Києва випадає на 26 травня

Раніше свої улюблені місця Києва назвали зірки серіалу “Зв’язок”. А у цій статті з нагоди Дня Києва пропонуємо згадати про символи української столиці. Впевнені, всім вам вони дуже добре знайомі.

Щороку в останню неділю травня українці відзначають День Києва. А які офіційні та неформальні символи міста ви знаєте? Згадаймо їх разом з Visit Ukraine Today.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Київські каштани

Вважається, що висадити каштани на нинішньому бульварі Тараса Шевченка доручив у 1842 році цар Микола I під час свого візиту до Києва. Незадоволений результатом, цар наказав викорчувати дерева та замінити їх тополями. Та містяни не лише не позбулися каштанів, а й висадили їх у своїх двориках. Символом міста вони стали у другій половині XX століття.

Каштани, фото
Фото: kyiv-city.com

Герб

Герб з Архангелом Михаїлом, якого вважають покровителем міста, затвердили у 1995 році. Його образ можна зустріти в архітектурі, іконографії та релігійних процесіях.

Герб Києва, картинка
Фото: ukr.cool

Київський торт

Цей десерт має свій унікальний рецепт, до якого входять бісквітні коржі, крем на основі вершкового масла та горіхова начинка. Справжня гордість вітчизняної кондитерської традиції.

Київський торт, фото
Фото: roshen.kh.ua

Золоті ворота

Чи не одна з найвпізнаваніших архітектурних пам’яток міста. Вважають, що вони були зведені ще у 1164 році та мали назву Південних. Золоті ворота входили до системи оборонних споруд Києва.

Золоті ворота, фото
Фото: kievvlast.com.ua

Гімн Києва

Авторами цієї пісні є поет Дмитро Луценко та композитор Ігор Шамо. Вже після її першого виконання у 1962 році вона стала неофіційним гімном Києва, а ось офіційним лише у 2014 році.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про свято Івана Купала. Коли та як ми його святкуватимемо у 2024 році - дізнавайтесь у цій статті .