Цього року без дощів? Прогноз погоди на Івана Купала та головні прикмети, пов'язані з цим святом

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Погода на Івана Купала 2024, фото
Фото: freepik.com

Розповідаємо, які області України накриють дощі, а де буде сонячно

Івана Купала — одне з найдавніших та найромантичніших свят, яке відзначається в ніч з 23 на 24 червня за новим календарем. Цього дня люди збираються біля річок, плетуть вінки, стрибають через багаття та шукають чарівну квітку папороті. Вважається, що ці обряди мають очищувальну силу і приносять здоров'я та добробут.

А ще це свято завжди відзначають на природі. Тож, не лишнім буде перевірити прогноз погоди.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Прогноз погоди на Івана Купала 2024

  • Київ . В Києві очікується переважно сонячний день з температурою близько 27°C вдень та 17°C вночі. Вологість буде помірною, близько 40%​.

  • Львів . У Львові буде трохи прохолодніше, денна температура складе 24°C, а нічна 14°C. Можливі короткочасні дощі в другій половині дня​.

  • Одеса . В Одесі буде тепло і сонячно з денною температурою до 28°C та нічною близько 18°C. Вітер буде легким, з поривами до 5 м/с​.

  • Харків . В Харкові очікується тепла погода з температурою 26°C вдень та 16°C вночі. Можливі короткочасні дощі в першій половині дня.

Народні прикмети про погоду на Івана Купала

Свято Івана Купала багате на народні прикмети, пов’язані з погодою. Ось деякі з них:

  • Сонячний день на Івана Купала — до гарного врожаю. Якщо в цей день світить сонце, можна очікувати добрий врожай зернових та овочів.

  • Дощ на Івана Купала — до багатого врожаю грибів та ягід. Якщо в цей день дощитиме, ліс буде багатий на гриби та ягоди.

  • Туман на світанку — до дощового літа. Якщо ранок Івана Купала починається з туману, літо буде вологим та дощовим.

  • Яскраві зорі вночі — до сухого літа. Якщо вночі добре видно зірки, літо буде теплим та без значних опадів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Івана Купала — це свято, яке поєднує в собі давні традиції та обряди з сучасними веселощами. Нехай погода цього дня буде сприятливою, а святкування пройде весело та незабутньо! Також раніше ми розповідали про календар космічних подій на червень 2024 року. Дізнайтесь, коли буде парад планет та чи не можна його побачити.