Не все так погано: синоптики потішили першими осінніми прогнозами

Важливо знати
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Осінь 2024 - яку погоду обіцяють синоптики
Прогноз погоди на осінь 2024. Фото: freepik.com

Перший місяць осені не залишить нас без тепла

Раніше ми писали, що синоптики прогнозують перші заморозки вже зовсім скоро. А як щодо майбутньої осені? Розповідаємо, якою вона буде - далі у цій статті.

Український гідрометцентр не може дати точних прогнозів на сезон за місяць чи два. Наразі можна говорити лише про погодні тенденції осені в Україні. Про це пише obozrevatel.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

За словами завідувачки відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометеорологічного центру Наталії Голені, останні два десятиліття вересень зазвичай тішив українців теплою погодою. Нерідко до 20-25 вересня середньодобова температура могла сягати +15°C та вище. Водночас були і роки, коли від перших чисел місяця ставало прохолодно та дощило.

Так, середньодобова температура у вересні - +13-17°C. У південній частині України показник може досягати +20°C, у гірських - +9-15°C. Також Голеня додала, що останні роки температура повітря відрізняється від норми на +1-2°C.

Звісно ж, на українців чекає й бабине літо (можливо, й не одне). Так, воно може тривати 3, 7 або ж навіть 10 днів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, що у 2024 році в Україні востаннє переведуть годинники. Ділимося подробицями щодо цього - у цій статті.