Електронний ветпаспорт улюбленця: що потрібно знати власникам пухнастиків

Важливо знати
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Електронний ветпаспорт - як отримати
Як отримати електронний ветпаспорт. Фото: freepik.com

Очікується, що згодом е-ветпаспорт підтягуватиметься у “Дії”

Раніше ми писали, що Укрзалізниця вносить зміни до перевезення тварин. Тепер же стало відомо про запровадження ветпаспортів для домашніх улюбленців. Детальніше про цю державну ініціативу - далі у цій статті.

В Україні започаткували проєкт із запровадження ідентифікації та реєстрації домашніх тварин. Про це інформує пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Проєкт запускатимуть у два етапи:

Етап #1. Вже цієї осені запустять Єдиний реєстр домашніх тварин. Так, власники пухнастиків зможуть зареєструвати їх під час візиту до ветеринара та сформувати електронний ветпаспорт.

Це можна буде зробити безплатно у державного та ліцензованого приватного ветеринара. Дізнатися, чи є ваш фахівець учасником проєкту та має доступ до реєстру, буде можливо на порталі pet.gov.ua.

Етап #2. Як тільки реєстрація домашніх улюбленців стане масовою і реєстр достатньо наповниться, ветпаспорти почнуть відображатися у застосунку “Дія”.

Очікується, що далі відбудеться інтеграція Єдиного державного реєстру з міжнародними базами даних домашніх тварин (як от Europetnet).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що Dolce & Gabbana презентували люксові парфуми для песиків. Чому ветеринари не в захваті від новинки - читайте у цій статті.