Два найпопулярніші поштові оператори України підняли вартість послуг і продукції: що відомо про нові тарифи "Нової пошти" та "Укрпошти"

Важливо знати
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

"Нова пошта" та "Укрпошта" підняли тарифи з 1 жовтня 2024 року - нові ціни
Нові тарифи "Укрпошти" та "Нової пошти". Фото: svidomi.in.ua

Такі ціни діють з 1 жовтня 2024 року

Новий місяць підготував для українців чимало змін: починаючи від імовірного зростання податків, що потягне за собою стрибки цін буквально на все (проголосувати відповідний законопроєкт можуть “заднім числом”, ближче до середини місяця — ред.), можливого підвищення цін на Інтернет та однозначного зростання тарифів на відправлення посилок й інші послуги, які надає пошта. Про останні нововведення поговоримо докладніше у цій статті.

Інформація щодо підвищення цін з 01.10.2024 з’явилася на сайтах поштових операторів “Укрпошта” та “Нова пошта”. Що і скільки відтепер коштує — дізнавайтеся далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

🔺 Тарифи “Укрпошти” з 1 жовтня 2024

Головна пошта країни повідомила про новий порядок продажу знаків поштової оплати: поштових марок, маркованих конвертів і карток.

З 1 жовтня 2024 року, відповідно до змін Податкового кодексу України, знаки поштової оплати (поштові марки, марковані конверти та картки) продаватимуться з урахуванням податку на додану вартість (ПДВ) за ставкою 20%,
- йдеться в офіційній заяві “Укрпошти”.

При цьому, власне, тарифи там піднімати не збираються щонайменше до кінця року. Про це заявив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський:

АТ «Укрпошта» прийняла рішення про збереження тарифів на доставку, як мінімум, до кінця 2024 року.

Ми розуміємо рішення компаній, які, під впливом зростання витрат, прийняли рішення про збільшення тарифів. Ми також розглядали це питання. Але, враховуючи потенційно важку зиму та збільшення податків на фінансування армії, прийняли рішення підтримати український бізнес, споживачів та військових, утримуючи доступні тарифи, як і всередині країни, так і для відправки за кордон, для наших експортерів. Сподіваємось, що бізнеси підтримають нас через збільшення обсягів. Це буде найкраща взаємна підтримка.


Але ми розуміємо, що бізнес та клієнти вимагають не лише доступних тарифів, але й якісної доставки. Тому Укрпошта також робить все, щоб пришвидшити терміни доставки та її якість. Протягом жовтня компанія повністю перейде на автоматизоване сортування посилок, що має зменшити терміни доставки. Ми також плануємо запустити новий, зручний мобільний додаток та інші приємні для клієнтів нововведення,
- йдеться у повідомленні.

Нові ціни “Укрпошти”:

  • U - пересилання внутрішнього простого листа без оголошеної цінності масою до 50 г - 18,00 грн

  • F, M - пересилання внутрішнього реєстрованого листа без оголошеної цінності масою до 50 г, простого листа без оголошеної цінності масою понад 50 г (до 250 г включно) - 36,00 грн

  • A, G - пересилання поштової картки масою до 20 г включно до іноземних держав - 1,00$ США без ПДВ (за курсом НБУ +20% ПДВ)

  • N, W - пересилання непріоритетного листа масою до 50 г включно до іноземних держав - 1,50$ США без ПДВ (за курсом НБУ +20% ПДВ)

  • P - доплатна марка - 5,00$ США (за курсом НБУ +20% ПДВ)

Вартість маркованих конвертів:

  • маркований конверт форматів C6, DL з маркою U, V - 21,60 грн

  • маркований конверт форматів C6, DL з маркою F - 39,60 грн

  • маркований конверт формату C5 з маркою М - 40,80 грн

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

🔺 Тарифи “Нової пошти” з 1 жовтня 2024

На офіційному сайті компанії вказано, що з 01.10.24 оновлюються тарифи на доставку документів, посилок та вантажів. В середньому, йдеться про підняття тарифів на 10 грн, залежно від категорії посилки: мала, середня чи велика. Та при цьому поштовий оператор зазначає, що скасував деякі платежі (наприклад, комісію за оголошену вартість під час повернення посилок).

Нові ціни “Нової пошти”:

  • Документи - 65 грн. У вартість входить фірмовий картонний конверт.

  • Посилки до 30 кг: компанія може запакувати відправлення безкоштовно у фірмовий пакет на 0,5 кг, 1 кг, 2 кг та 4 кг. Під час відправки через поштомат фіксована вартість пакування - 15 грн. 

  • Вантажі понад 30 кг: між відділеннями по місту +0,5 грн/кг; між відділеннями по Україні: + 1 грн/кг.

Тарифи на доставку по місту:

  • до 2 кг — 60 грн

  • до 10 кг — 90 грн

  • до 30 кг — 140 грн

Тарифи на доставку по Україні:

  • до 2 кг — 80 грн

  • до 10 кг — 110 грн

  • до 30 кг — 160 грн

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнавайтеся, коли будемо переводити годинник на зимовий час цього року. В 2024-му це може стати для українців останнім переведенням годинників в історії.