Погодні аномалії прийдуть в Україну цими вихідними: прогноз погоди на 5-6 жовтня

Важливо знати
1 418
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Прогноз погоди в Укараїні на 5-6 жовтня 2024 року
Погода на вихідні, 5-6 жовтня: прогноз. Фото: Pexels

Температура повітря здивує багатьох українців

Погода восени завжди готова чимось нас здивувати. Раніше ми попереджали, що вже у жовтні побачимо перший сніг та відчуємо перші заморозки, а тепер будемо дивувати вас прогнозом погоди на ці вихідні — 5 та 6 жовтня 2024 року.

Чого очікувати від погоди знає метеоролог, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич. Своїм прогнозом він ділиться на сайті meteoprog.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

За його словами, на території України цими вихідними продовжиться період аномально теплої погоди, особливо на Лівобережжі та у південно-східній частині. А от в інших регіонах буде дощова погода з туманами. Температура повітря буде помітно нижчою.

📌 Погода в Україні в суботу, 5 жовтня

На Заході вночі очікується невеликий дощ, місцями туман. Вдень очікуємо на короткочасні дощі, місцями з грозами. Вітер практично не відчуватиметься, а температура повітря вночі коливатиметься від +8 до +13°С, тоді як вдень повітря максимально прогріється до +16°С.

На Півночі країни протягом найближчої доби очікуються невеликі, подекуди помірні дощі. Може випасти туман. Вітер також буде слабким, а температура вночі становитиме +11...+16°С, вдень стовпчик термометра підніметься до позначки +21°С.

У центральних областях синоптик прогнозує мінливу хмарність, без істотних опадів (лише вдень на заході Черкаської області пройдуть дощі). Вітер південно-західний, 5 - 10 м/с. Вночі температура повітря буде на рівні +11...+16°С, а вдень очікуємо на +22...+27°С.

На Півдні країни у суботу очікується тепла сонячна погода, без опадів. Вітер південний, 7 - 12 м/с. Вночі буде 14-19 градусів тепла, а вдень можна розраховувати на справжню спеку — повітря прогріється до +28°С.

На Сході України в найближчу добу синоптик прогнозує мінливу хмарність, без опадів. Вітер південно-західний, 5 - 10 м/с. Вночі температура повітря становити +8…+13°С, вдень повітря прогріється до +22…+27°С.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

📌 Погода в Україні в неділю, 6 жовтня

У західних областях вночі очікуються помірні, а подекуди сильні дощі, можливі локальні грози. Вдень місцями прогнозується невеликий дощ, місцями - тумани. Вітер переважно північний / північно-західний, 5 - 10 м/с. Вночі температура повітря опуститься до +8…+13°С, вдень можна очікувати на +10…+15°С.

На Півночі впродовж доби йтимуть короткочасні дощі, можливі навіть грози (тільки на Сумщині — без істотних опадів). Вітер південно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі — від 11 до 16 градусів тепла, вдень буде досить комфортно — від 21 до 26 тепла.

У Центрі країни в неділю буде хмарно із проясненнями: вночі без істотних опадів, а вдень у Черкаській та Кіровоградській областях пройдуть дощі, подекуди з грозами. Вітер південний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі опуститься до +11...+16°С, а вдень підійметься до +22...+27°С.

У південній частині країни та у Криму очікується мінлива хмарність, на Одещині та Миколаївщині вранці та вдень пройдуть дощі, часом з грозами. Вітер буде південним, зі швидкістю 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +14...+19°С, а вдень повітря прогріється до +21...+26°С, у Криму буде до +28°С.

У східних регіонах збережеться по-літньому тепла та сонячна погода, без опадів. Вітер південно-східний, 7 - 12 м/с. Вночі температура опуститься до +9…+14°С, зате вдень можна розраховувати на справжню спеку — синоптики прогнозують +24…+29°С.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми нагадували, коли цьогоріч будемо переводити годинник на зимовий час. А також розповідали, навіщо взагалі українці двічі на рік “граються” зі стрілками годинника і що буде у 2025 році, якщо цієї осені ми дійсно перейдемо на “зимовий час” назавжди.